Χρηματοδοτική βοήθεια από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων

Οικονομικές Ειδήσεις

4 Σεπτέμβριος 2007
Την παροχή χρηματοδοτικής βοήθειας από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για την αντιμετώπιση των συνεπειών από τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές, ανακοίνωσε με επιστολή του προς την Κυβέρνηση ο Πρόεδρός της κ. Philippe Maystadt... Taxheaven.gr

Χρηματοδοτική βοήθεια από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων

Την παροχή χρηματοδοτικής βοήθειας από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για την αντιμετώπιση των συνεπειών από τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές, ανακοίνωσε με επιστολή του προς την Κυβέρνηση ο Πρόεδρός της κ. Philippe Maystadt. Απαντώντας στο αίτημα που υπέβαλε ο Υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γιώργος Αλογοσκούφης, η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων εγκρίνει κατ αρχή για την Ελλάδα δάνειο, που σε πρώτη φάση θα φθάνει τα 100 εκατ. ευρώ, με διάρκεια μεγαλύτερη των 20 ετών και τους πλέον ευνοϊκούς όρους χρηματοδότησης. Σε δεύτερη φάση, όταν υπάρχει πληρέστερη εκτίμηση των ζημιών από τις πυρκαγιές, θα καθορισθεί το τελικό ποσό του δανείου που θα διατεθεί στη χώρα μας. Το δάνειο αυτό θα χρηματοδοτήσει προγράμματα, στο πλαίσιο της ανασυγκρότησης και ανάπτυξης των πληγεισών περιοχών.

Ο κ. Αλογοσκούφης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η άμεση ενέργεια της ΕΤΕπ αποτελεί μια έμπρακτη ένδειξη της αλληλεγγύης της, όπως και της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο σύνολό της, προς την Ελλάδα. Η Κυβέρνηση προχωρά με σχέδιο στην αντιμετώπιση των ζημιών από τις πυρκαγιές και στην εκπόνηση του Ειδικού Σχεδίου για την Ανασυγκρότηση και Ανάπτυξη των Πληγεισών Περιοχών».