Αποτελέσματα live αναζήτησης

Καμία δοσοληψία με την Εφορία για τους πυροπαθείς για 6 μήνες

29 Αύγουστου 2007 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
  • 1) Όλες οι δωρεές - ανεξαρτήτως ποσού - προς Δημόσιο, ΟΤΑ, Μητροπόλεις εκπίπτουν στο σύνολό τους από το φορολογητέο εισόδημα των δωρητών. Εξαιρούνται οι δωρεές χρηματικών ποσών που κατατίθενται σε λογαριασμούς που έχουν «ανοίξει» επ΄ ονόματί τους οι τράπεζες. Αναλυτικά οι νέες εξαγγελίες του Υπουργού οικονομικών έχουν ως εξείς.
Καμία δοσοληψία με την Εφορία για τους πυροπαθείς για 6 μήνες

 
Καμία δοσοληψία με την Εφορία δεν θα έχουν για  6 μήνες οι πυρόπληκτοι όλης της χώρας και  για 2 μήνες όλα τα φυσικά και νομικά πρόσωπα των νομών Αρκαδίας, Ευβοίας, Ηλείας, Λακωνίας και Μεσσηνίας.

Τα μέτρα ενίσχυσης των φορολογούμενων που επλήγησαν από την πύρινη λαίλαπα εξειδίκευσε ο  υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Αντώνης Μπέζας. Ειδικότερα:

1) Όλες οι δωρεές - ανεξαρτήτως ποσού - προς Δημόσιο, ΟΤΑ, Μητροπόλεις εκπίπτουν στο σύνολό τους από το φορολογητέο εισόδημα των δωρητών.

Εξαιρούνται  οι δωρεές χρηματικών ποσών που κατατίθενται σε λογαριασμούς που έχουν «ανοίξει»  επ΄ ονόματί τους οι τράπεζες.

2) Απαλλάσσονται από ΦΠΑ οι δωρεές σε είδος που προορίζονται στους πληγέντες νομούς.

3)Εξάμηνη αναστολή (έως τις 29 Φεβρουαρίου 2008) για την καταβολή χρεών που κατέστησαν ληξιπρόθεσμα και βεβαιώθηκαν μέχρι 31 Αυγούστου 2007, όπως επίσης και των χρεών που πιθανόν να καταστούν ληξιπρόθεσμα μέσα στο εξάμηνο.

4)«Πάγωμα» των προσαυξήσεων - ακόμη και αν καταστούν οι οφειλές ληξιπρόθεσμες ? έως τις 29 Φεβρουαρίου 2008.

5)Καταβολή σε 24 μηνιαίες δόσεις των οφειλών που προκύπτουν, όπως είναι π.χ. χρέη, φόρος εισοδήματος, παρακρατούμενοι φόροι, φόρος μισθωτών υπηρεσιών (πλην ΦΠΑ) κ.λπ.

6)Εξάμηνη αναστολή της υποβολής δηλώσεων (ΦΠΑ, φόρου εισοδήματος και λοιπών παρακρατούμενων φόρων).

7)Αναστολή δύο μηνών όλων των φορολογικών υποχρεώσεων - φυσικών και νομικών προσώπων - των παραπάνω 5 νομών ανεξαρτήτως εάν επλήγησαν ή όχι τα ίδια.



Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης