Αποτελέσματα live αναζήτησης

Εξειδίκευση των μέτρων φορολογικής ελάφρυνσης των πληγέντων

29 Αύγουστου 2007 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 2 λεπτά
  • Εξειδικεύτηκαν τα άμεσα μέτρα φορολογικού χαρακτήρα που ανακοινώθηκαν προχθές για τη διευκόλυνση των πληγέντων από τις πυρκαγιές, φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων...
Μέτρα φορολογικής ελάφρυνσης των πληγέντων

Εξειδικεύτηκαν τα άμεσα μέτρα φορολογικού χαρακτήρα που ανακοινώθηκαν προχθές για τη διευκόλυνση των πληγέντων από τις πυρκαγιές, φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων.

Όπως ανακοινώθηκε μετά από συνεργασία του Υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γιώργου Αλογοσκούφη με τον Υφυπουργό κ. Αντώνη Μπέζα, τα μέτρα είναι δύο κατηγοριών:

Πρώτον, μέτρα που αφορούν τους πυρόπληκτους της χώρας, φυσικά και νομικά πρόσωπα, και, δεύτερον, μέτρα που αφορούν όλα τα φυσικά και νομικά πρόσωπα των πυρόπληκτων νομών Αρκαδίας, Εύβοιας, Ηλείας, Λακωνίας και Μεσσηνίας.

Συγκεκριμένα, με αποφάσεις του Υφυπουργού κ. Αντ. Μπέζα καθορίζονται τα ακόλουθα:

1. α. Για όλους τους πυρόπληκτους της χώρας, φυσικά και νομικά

πρόσωπα, αναστέλλεται για έξι μήνες, δηλαδή μέχρι 29/02/2008, η καταβολή των βεβαιωμένων και ληξιπροθέσμων οφειλών μέχρι 31/08/2007.

β. Για όλους τους πυρόπληκτους της χώρας, φυσικά και νομικά πρόσωπα, παρατείνεται μέχρι 29/02/2008 η καταβολή των οφειλών που θα καταστούν ληξιπρόθεσμες μετά την 31/08/2007.

Και στις δύο περιπτώσεις (α και β) η υποχρέωση για καταβολή μετά την 29/02/2008 ρυθμίζεται σε 24 μηνιαίες δόσεις χωρίς προσαυξήσεις.

γ. Για όλους τους πυρόπληκτους της χώρας, φυσικά και νομικά πρόσωπα ανεξαρτήτως κατηγορίας βιβλίων, παρατείνεται μέχρι 29/02/2008 η προθεσμία υποβολής δηλώσεων και καταβολής του ΦΠΑ και λοιπών παρακρατούμενων φόρων, των οποίων η ημερομηνία υποχρέωσης λήγει μετά την 25/08/2007.

2. α. Για όλα τα φυσικά και νομικά πρόσωπα των πυρόπληκτων νομών

Αρκαδίας, Εύβοιας, Ηλείας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, αναστέλλεται και παρατείνεται για δύο μήνες χωρίς προσαυξήσεις η καταβολή των βεβαιωμένων και ληξιπροθέσμων οφειλών που υπάρχουν κατά την 25/08/2007 ή θα καταστούν ληξιπρόθεσμες εντός του διμήνου μέχρι 31/10/2007.

β. Για όλα τα φυσικά και νομικά πρόσωπα, ανεξαρτήτως κατηγορίας βιβλίων, των πυρόπληκτων νομών Αρκαδίας, Εύβοιας, Ηλείας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, παρατείνεται για δύο μήνες η υποβολή δηλώσεων καταβολής ΦΠΑ και λοιπών παρακρατούμενων φόρων των οποίων η ημερομηνία υποχρέωσης λήγει μετά την 25/08/2007.

3. Απαλλάσσονται από το ΦΠΑ οι δωρεές σε είδος των επιχειρήσεων προς το Δημόσιο, Δήμους, Δημοτικές Επιχειρήσεις, Ν.Π.Δ.Δ., Ιδρύματα και Ν.Π.Ι.Δ. που εποπτεύονται από το Δημόσιο καθώς και Ιερές Μητροπόλεις και Ναούς με σκοπό την στήριξη των πολιτών στους πυρόπληκτους νομούς Αρκαδίας, Εύβοιας, Ηλείας, Λακωνίας και Μεσσηνίας.
Πηγή Ναυτεμπορική


Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης