Αποτελέσματα live αναζήτησης

Γ. Γιακουμάτος: Μέτρα ΟΑΕΔ για πυρόπληκτους

29 Αύγουστου 2007 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 2 λεπτά
  • ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ που υπέγραψε χθες ο υφυπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, Γεράσιμος Γιακουμάτος, εγκρίθηκαν και θα αρχίσουν να υλοποιούνται στο τέλος της εβδομάδας τα μέτρα του ΟΑΕΔ που αφορούν στις πυρόπληκτες περιοχές. Ειδικότερα, με την απόφαση εγκρίθηκαν τα ακόλουθα μέτρα:
Γ. Γιακουμάτος: Μέτρα ΟΑΕΔ για πυρόπληκτους


ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ που υπέγραψε χθες ο υφυπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, Γεράσιμος Γιακουμάτος, εγκρίθηκαν και θα αρχίσουν να υλοποιούνται στο τέλος της εβδομάδας τα μέτρα του ΟΑΕΔ που αφορούν στις πυρόπληκτες περιοχές. Ειδικότερα, με την απόφαση εγκρίθηκαν τα ακόλουθα μέτρα:

- Η άμεση συνεισφορά 10.000.000 ευρώ από τον ΟΑΕΔ στο Ειδικό Ταμείο για την άμεση στήριξη των πληγέντων από καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης (το οποίο εξήγγειλε ο πρωθυπουργός) και συγκεκριμένα στο λογαριασμό 2341103053 που έχει ανοιχτεί για το σκοπό αυτό.

- Η έκτακτη οικονομική ενίσχυση, ύψους τριών βασικών μηνιαίων επιδομάτων ανεργίας, δηλαδή 1.101,75 ευρώ σε όλους τους εγγεγραμμένους ανέργους (ανεξάρτητα αν είναι πυρόπληκτοι ή όχι) που διαμένουν στις πυρόπληκτες περιοχές. Το μέτρο αφορά περισσότερα από 9.830 άτομα και η συνολική δαπάνη θα υπερβεί τα 11.000.000 ευρώ (προϋπολογισμός ΟΑΕΔ)

Με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του ΟΑΕΔ καταρτίστηκε πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων που ανήκουν σε δήμους και νομαρχίες για την απασχόληση 6.000 ανέργων. Το πρόγραμμα αυτό, με το διακριτικό τίτλο «Πρόγραμμα Αναδασώσεων», εντάσσεται στο γενικότερο Σχέδιο Ανασυγκρότησης των περιοχών που επλήγησαν και έχει σκοπό:

α) Αφενός την ενίσχυση των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (δήμων και νομαρχιών) όλων των περιοχών που επλήγησαν από τις πυρκαγιές το καλοκαίρι του 2007 προκειμένου να αποκαταστήσουν μέσω αναδασώσεων & άλλων συνοδευτικών υποστηρικτικών εργασιών (π.χ. αντιπλημμυρικά έργα) το φυσικό περιβάλλον της ευρύτερης περιοχής τους.

β) Αφετέρου την προώθηση στην απασχόληση 6.000 ανέργων ηλικίας 18-64 ετών των πληγεισών περιοχών.

Το ποσό της επιχορήγησης για κάθε ημέρα πλήρους απασχόλησης των ανέργων θα είναι 36 ευρώ (διπλάσια επιχορήγηση από τα κοινά προγράμματα του ΟΑΕΔ), ενώ η διάρκεια του προγράμματος θα είναι δώδεκα μήνες.

Η συνολική δαπάνη του προγράμματος ανέρχεται στα 64.800.000 ευρώ, με αποκλειστική χρηματοδότηση από τον προϋπολογισμό του ΟΑΕΔ και επιμερίζεται σε 16.200.000 ευρώ για το 2007 και 48.600.000 για το 2008.

Τα τρία μέτρα, συνολικής δαπάνης, μεγαλύτερης των 85.800.000 ευρώ, αποτελούν, όπως ανακοινώθηκε, την πρώτη φάση παρέμβασης του ΟΑΕΔ στις περιοχές που επλήγησαν από τις πρόσφατες θεομηνίες.

Υπ. Απασχόλησης

Με εντολή του υπουργού Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, Βασίλη Μαγγίνα, οι γενικοί γραμματείς του υπουργείου κ.κ. Δημήτρης Κοντός και Δημοσθένης Μαμμωνάς μεταβαίνουν σήμερα στις πληγείσες από τις πυρκαγιές περιοχές των νομών Ηλείας, Μεσσηνίας, Αρκαδίας, Λακωνίας και Αιτωλοακαρνανίας προκειμένου να συντονίσουν τις τοπικές υπηρεσίες αρμοδιότητας του υπουργείου Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας για την άμεση υλοποίηση των μέτρων που εξήγγειλε η κυβέρνηση.
Πηγή Ναυτεμπορική


Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης