Αποτελέσματα live αναζήτησης

Ολιγόμηνη παράταση της ρύθμισης για τα αυθαίρετα

15 Δεκέμβριος 2015

Σε περαιτέρω διευκολύνσεις για όσους θέλουν, αλλά δεν μπορούν να τακτοποιήσουν το αυθαίρετό τους, ετοιμάζεται να προχωρήσει το υπουργείο Περιβάλλοντος όπως είπε στην ΕΡΤ ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Τσιρώνης.

Οι διευκολύνσεις αυτές θα συνδυαστούν με παράταση της τακτοποίησης η οποία λήγει στις 8 Φεβρουαρίου. Ο σημερινός νόμος της τακτοποίησης αυθαιρέτων θα αντικατασταθεί από νέα ρύθμιση που θα είναι έτοιμη μέσα στην άνοιξη. Η ρύθμιση θα προβλέπει αυστηρότερα κριτήρια για τις νομιμοποιήσεις, συμπεριλαμβανομένων και περιβαλλοντικών κριτηρίων.

Ανατροπές έρχονται και με τους δασικούς χάρτες. Ο Γ. Τσιρώνης δηλώνει ότι θα μπει τέλος στην ομηρία των πολιτών, ενώ θα δοθεί οριστική λύση για περιοχές που είναι δάση μόνο στα χαρτιά.

Στη ρύθμιση της τακτοποίησης έχουν ενταχθεί έως τώρα 940.000 ιδιοκτήτες ακινήτων. Το δημόσιο έχει εισπράξει 1,5 δισ ευρώ και περιμένει άλλα 1,8 δισ. Μικρή ή μεγάλη αυθαιρεσία έχουν 9 στα 10 κτίσματα, ένας μεγάλος αριθμός από τα οποία, ανήκει και στο δημόσιο.

Κανένα κτίσμα με πολεοδομικές παραβάσεις δεν μπορεί να μεταβιβαστεί αν δεν τακτοποιηθεί.


Πηγή: ΕΡΤ.grΘέλετε να δείτε τα σχόλια; Η προβολή των σχολίων απαιτεί την ενεργοποίηση των cookies, επιλογή η οποία έχει απενεργοποιηθεί απο εσάς.
Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies πατώντας εδώ και να επιτρέψετε την προβολή των σχολίων σε κάθε άρθρο.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης