Αποτελέσματα live αναζήτησης

Αναστολή πληρωμών των ληξιπρόσθεσμων υποχρεώσεων των πληγέντων στις εφορίες για έξι μήνες.

27 Αύγουστου 2007 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
  • Ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης συμμετείχε σε σύσκεψη που έγινε για τα μέτρα ενίσχυσης των πληγέντων από τις πυρκαγιές.
Ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης συμμετείχε σε σύσκεψη που έγινε για τα μέτρα ενίσχυσης των πληγέντων από τις πυρκαγιές.

Τα μέτρα που αποφασίσθηκαν για την αντιμετώπιση των άμεσων οικονομικών αναγκών των πυροπληκτων των περιοχών που επλήγησαν από τις πυρκαγιές, παρουσιάσαν το μεσημέρι, μετά από σύσκεψη, οι συναρμόδιοι υπουργοί και αφορούν όλους τους πληγέντες από πυρκαγιές το 2007.

Ειδικώτερα ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ.Αλογοσκούφης ανακοίνωσε ότι τα άμεσα οικονομικά μέτρα για την ανακούφιση των πληγέντων από την εθνική τραγωδία περιλαμβάνουν: - Πρώτον, τον πενταπλασιασμό του προνοιακού βοηθήματος για την κάλυψη των πρώτων αναγκών των πληγέντων από 600 ευρώ σε 3.000 ευρώ.

- Δεύτερον, την αύξηση της αποζημίωσης για οικοσκευή κατά 4.000 ευρώ, από 6.000 σε 10.000 ευρώ.

- Τρίτον, ειδική μέριμνα για τις οικογένειες που έχασαν τους ανθρώπους τους, οι οποίες θα έχουν τα ίδια προνόμια με τις οικογένειες που έχασαν ανθρώπους εν υπηρεσία. Η αποζημίωση στον πλησιέστερο συγγενή θανόντα αυξάνεται από 6.000 σε 10.000 ευρώ και στον τραυματία με μόνιμη και μη ανατάξιμη βλάβη από 4.500 σε 8.000 ευρώ.

- Τέταρτον, τη χορήγηση εκτάκτου επιδόματος παραγωγικότητας ύψους 2.500 ευρώ στους πυροσβέστες, τους εποχικούς πυροσβέστες, τα πληρώματα των εναέριων μέσων και το προσωπικό της τεχνικής βάσης.

- Πέμπτον, τη δημιουργία, άμεσα, Ειδικού Ταμείου για τη στήριξη των πληττομένων από καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης και την αποφυγή χρονοβόρων διαδικασιών. Στο Ταμείο αυτό μπορούν να συνεισφέρουν και ιδιώτες. Ο σχετικός λογαριασμός του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών στις τράπεζες θα ανακοινωθεί αύριο.

- Εκτον, την αναστολή πληρωμών των ληξιπρόσθεσμων υποχρεώσεων των πληγέντων στις εφορίες για έξι μήνες.

ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΉΔημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης