Αποτελέσματα live αναζήτησης

Τρόπος-Διαδικασίες υλοποίησης Προγράμματος Ενίσχυσης Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων (ΜΜΕ) Εμπορίου και Υπηρεσιών & Κ.Π. Interreg III του Γ ΚΠΣ.

26 Αύγουστου 2007 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 2 λεπτά
  • Όπως γνωρίζετε ως Τελικοί Δικαιούχοι των ανωτέρω Προγραμμάτων έχουν οριστεί οι Τράπεζες, οι οποίες δυστυχώς αντί να περιοριστούν στο ρόλο της ενημέρωσης των υποψήφιων επενδυτών, της παραλαβής των προτάσεων τους, την αξιολόγηση τους, τον έλεγχο των επενδύσεων και την καταβολή των επιχορηγήσεων έχουν ξεκινήσει έναν άνευ προηγουμένου αγώνα δρόμου για την καταστρατήγηση της διαφάνειας και της νομιμότητας.
ΟIΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡ. ΤΜΗΜΑ ANATOΛlKHΣ  ΚΡΗΤΗΣ
ΕΘΝ. ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΩΣ 105 -71306 – ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Τηλ.: 2810 –223997 & 224595
www.oeetak.gr
Ηράκλειο: 13-8-2007
Αρ. Πρωτ.:  276

ΠΡΟΣ
Ένωση Ελληνικών Τραπεζών

Κοιν. Υπουργό Οικονομίας & Οικονομικών
κ.  Γ. Αλογοσκούφη
Υφυπουργό Οικονομίας & Οικονομικών
κ. Χ. Φώλια
Διαχειριστική Αρχή του Κοινοτικού Πλαισίου   
Στήριξης
Ειδική Υπηρεσία Συντονισμού της Εφαρμογής των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων

Υπόψη κας. Γεωργοπούλου Ζωής
Διαχειριστική Αρχή ΠΕΠ Κρήτης
                                                        

Θέμα: Τρόπος-Διαδικασίες υλοποίησης Προγράμματος Ενίσχυσης Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων (ΜΜΕ) Εμπορίου και Υπηρεσιών & Κ.Π. Interreg III του Γ ΚΠΣ.


 

Αξιότιμοι Κύριοι,


Όπως γνωρίζετε ως Τελικοί Δικαιούχοι των ανωτέρω Προγραμμάτων έχουν οριστεί οι Τράπεζες, οι οποίες δυστυχώς αντί να περιοριστούν στο ρόλο της ενημέρωσης των υποψήφιων επενδυτών, της παραλαβής των προτάσεων τους, την αξιολόγηση τους, τον έλεγχο των επενδύσεων και την καταβολή των επιχορηγήσεων έχουν ξεκινήσει έναν άνευ προηγουμένου αγώνα δρόμου για την καταστρατήγηση της διαφάνειας και της νομιμότητας.

Ειδικότερα, κατά παράβαση κάθε έννοιας δεοντολογίας, ισότιμης αντιμετώπισης, αντικειμενικής αξιολόγησης, υγιούς ανταγωνισμού και διαφάνειας, αρχών των οποίων η Ευρωπαϊκή Ένωση θέτει σε πρώτη προτεραιότητα και πασχίζει για την τήρηση τους, οι Τράπεζες έχουν προβεί σε μία άνευ προηγουμένου διαφημιστική εκστρατεία με την οποία ενημερώνουν τους υποψήφιους επενδυτές ότι είτε αναλαμβάνουν δήθεν δωρεάν την σύνταξη των προτάσεων τους προτρέποντας τους μάλιστα στην χρήση πρόσθετων χρηματοδοτικών προϊόντων είτε σε κάποιες περιπτώσεις καθοδηγώντας τους προς συγκεκριμένες κατευθύνσεις. Μη αρκούμενες δε στην πλουσιοπάροχη αμοιβή που θα λάβουν από την Τεχνική Βοήθεια των Προγραμμάτων ενημερώνουν (κατΆ ιδίαν) τους επενδυτές ότι αναλαμβάνουν και την παρακολούθηση της υλοποίηση της επένδυσης τους έναντι είσπραξης ποσοστού της επιχορήγησης που αυτοί θα λάβουν.

Οι ανωτέρω πρακτικές το μόνο που κάνουν είναι να παραπληροφορούν τον επιχειρηματικό κόσμο για δήθεν «δωρεάν» υπηρεσίες που στην πραγματικότητα όχι μόνο δωρεάν δεν είναι άλλα και οι ακολουθούμενες μεθοδεύσεις θέτουν σε κίνδυνο την ίδια την βιωσιμότητα των επιχειρήσεων.

Τα όσα διαδραματίζονται μας βρίσκουν θεσμικά αντίθετους, καθώς καταργούν κάθε έννοια δεοντολογίας και νομιμότητας ως προς την υλοποίηση των προγραμμάτων του Γ ΚΠΣ καθώς ο ελεγχόμενος αποκτά και τον ρόλο του ελεγκτή.

Σας καλούμε δε να προβείτε άμεσα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε οι Τελικοί Δικαιούχοι που έχετε ορίσει να συμμορφωθούν ως προς την τήρηση της νομιμότητας των ακολουθούμενων πρακτικών τους και του ρόλου τους.

Σε διαφορετική περίπτωση επιφυλλάσομεθα να προσφύγουμε στις κατά περίπτωση αρμόδιες Δικαστικές και Εποπτικές (Εθνικές και Κοινοτικές) ζητώντας την παρέμβαση τους και την τήρηση την νομιμότητας και της διαφάνειας.

 

Επειδή πιστεύουμε ότι και εσείς ενστερνίζεστε τις αρχές της διαφάνειας και της νομιμότητας, την ύπαρξη υγιούς ανταγωνισμού και τον διακριτό ρόλο των εμπλεκομένων στην συγκεκριμένη περίπτωση μερών, καθώς και στην πιστή εφαρμογή των κανόνων υλοποίησης των Κοινοτικών Προγραμμάτων σας καλούμε να γίνετε άμεσα και έμπρακτα αρωγός στην προσπάθεια μας.

 
 

                                                                                          Με εκτίμηση

                                                                                   Ο Πρόεδρος του Π.Τ

 

                                                                             

 

                                                                                   Γιώργος ΑμπαρτζάκηςΔημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης