Αποτελέσματα live αναζήτησης

Εως 31 Δεκεμβρίου η ρύθμιση οφειλών

14 Αύγουστου 2007 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
  • Παρατείνεται μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2007 η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων υπαγωγής στη ρύθμιση των οφειλομένων εισφορών προς τα ασφαλιστικά ταμεία και λογαριασμούς των οποίων οι εισφορές εισπράττονται κατά κύριο λόγο ή συνεισπράττονται από το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.
Εως 31 Δεκεμβρίου η ρύθμιση οφειλών

Παρατείνεται μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2007 η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων υπαγωγής στη ρύθμιση των οφειλομένων εισφορών προς τα ασφαλιστικά ταμεία και λογαριασμούς των οποίων οι εισφορές εισπράττονται κατά κύριο λόγο ή συνεισπράττονται από το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

Σχετική πρόβλεψη περιλαμβάνεται σε τροπολογία του αρμόδιου υπουργού Απασχόλησης που κατατέθηκε χθες στη Βουλή.

Η ρύθμιση αφορά καθυστερούμενες ασφαλιστικές εισφορές προς τους αντίστοιχους ασφαλιστικούς οργανισμούς κύριας ασφάλισης ελεύθερων επαγγελματιών και ανεξάρτητων απασχολούμενων, οι οποίοι με βάση το νόμο έχουν τη δυνατότητα να τις εξοφλήσουν είτε εφάπαξ και με έκπτωση 80% επί των πρόσθετων τελών και των λοιπών επιβαρύνσεων είτε μέχρι 80 δόσεις με έκπτωση 50%. Υπενθυμίζεται ότι η προηγούμενη παράταση είχε λήξει στις 31 Απριλίου 2007, ενώ οι προτεινόμενες ρυθμίσεις αφορούν και στα Ταμεία Πρόνοιας Δικηγόρων Αθηνών και Θεσσαλονίκης, στο ΤΥΔΕ καθώς και στο Ταμείο Ασφάλισης Συμβολαιογράφων.

Κληρικοί
Στην ίδια τροπολογία περιλαμβάνεται νομοθετική πρόβλεψη με την οποία εντάσσεται στο Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων ο Ορθόδοξος εφημεριακός κλήρος Ελλάδας και καταργείται το Ταμείο τους.

Ταυτόχρονα ορίζεται ότι περιέρχονται στις οικείες εκκλησιαστικές αρχές η κινητή και η ακίνητη περιουσία των ιερών παρεκκλησιών και εξωκλησιών, η διοίκηση και η διαχείριση των οποίων είχε ανατεθεί με προηγούμενους νόμους στο καταργημένο Ταμείο.

Με άλλη διάταξη ορίζεται ότι ο κλάδος ασθενείας του Ταμείου των εργαζομένων στα λιμάνια εντάσσεται εφεξής στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

Πηγή Ημερησία


Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης