Επιδότηση εργασίας για 20.000 ανέργους

Οικονομικές Ειδήσεις

2 Αύγουστος 2007
Το πρώτο πρόγραμμα μετατροπής του επιδόματος ανεργίας σε επιδότηση της απασχόλησης θέτει σε εφαρμογή ο ΟΑΕΔ για 20.000 επιδοτούμενους ανέργους. Σύμφωνα με το πρόγραμμα, οι επιχειρήσεις που επιθυμούν να προσλάβουν επιδοτούμενους ανέργους για διάστημα 24.... Taxheaven.gr

Επιδότηση εργασίας για 20.000 ανέργους

Το πρώτο πρόγραμμα μετατροπής του επιδόματος ανεργίας σε επιδότηση της απασχόλησης θέτει σε εφαρμογή ο ΟΑΕΔ για 20.000 επιδοτούμενους ανέργους. Σύμφωνα με το πρόγραμμα, οι επιχειρήσεις που επιθυμούν να προσλάβουν επιδοτούμενους ανέργους για διάστημα 24 έως και 30 μηνών μπορούν να υποβάλουν από σήμερα στον ΟΑΕΔ αιτήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

Οι αυτοαπασχολούμενοι και οι εργοδότες που δεν έχουν προσωπικό θα μπορούν να επιχορηγηθούν για διάστημα 30 μηνών και οι επιχειρήσεις με προσωπικό 1 - 25 ατόμων που θα προσλάβουν επιδοτούμενο άνεργο θα επιχορηγούνται για 24 μήνες και κατ εξαίρεση για 30 μήνες, εφόσον ο προσλαμβανόμενος επιδοτούμενος άνεργος είναι ηλικίας άνω των 50 ετών ή γυναίκα άνω των 45 ετών (η διαφοροποίηση γίνεται προκειμένου να ενισχυθούν οι μικρές επιχειρήσεις και να επανενταχθούν στην αγορά εργασίας οι άνεργοι μεγαλύτερης ηλικίας).

Πηγή Ημερησία