Αποτελέσματα live αναζήτησης

AKIOE - Το αποτέλεσμα του αγώνα για τον εκλεκτή του 2190/20 και τα παραλειπόμενα της περιόδου αυτής .

  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 3 λεπτά
  • Την περίοδο των διακοπών διάλεξε η ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης να περάσει την τροποποίηση του Ν. 2190/20....
Το αποτέλεσμα του αγώνα για τον εκλεκτή  του 2190/20 και τα παραλειπόμενα  της περιόδου αυτής .

Συνάδελφοι

Την περίοδο των διακοπών διάλεξε η ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης να περάσει την τροποποίηση του Ν. 2190/20.

Βασική επιδίωξη ήταν η κατάργηση του ελεγκτή και η αναπροσαρμογή των ορίων για τους συναδέλφους ορκωτούς.

Εδώ και πολύ καιρό είχαμε μεριμνήσει και το ΟΕΕ είχε κάνει προτάσεις για την αναβάθμιση του ελέγχου και είχαμε επιδιώξει επαφές με την ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης και συγκεκριμένα με τον κ. Παπαθανασίου.

Στις επαφές είχαμε διαπιστώσει ότι παρά τις προγενέστερες διακηρύξεις , δεσμεύσεις και όρκους ο κ. Παπαθανασίου στόχευε στην κατάργηση του ελεγκτή.

Ο κ. Υφυπουργός διακατέχονταν από μένος εναντίων των Οικονομολόγων και του θεσμού κατ’ επέκταση με το πρόσχημα των εικονικών ελέγχων όπως διακήρυττε και αρνιόταν να υλοποιήσει προτάσεις του ΟΕΕ που και φαινόμενα εικονικότητας θα εξέλειπαν και θα στηρίζονταν οι έλεγχοι και η διαφάνεια. Ο κ. Υφυπουργός καλυμμένος πίσω από το απυρόβλητο του Βουλευτή  και από την θέση του Υφυπουργού κατηγορούσε από εκδήλωση σε εκδήλωση τους συναδέλφους και κατ’ επέκταση το θεσμό και δεν είχε την τόλμη και την πολιτική ευθύνη φαινόμενα εικονικότητας να τα στείλει στον εισαγγελέα ως οφείλουν οι υπεύθυνοι πολιτικοί και δη οι Υπουργοί όπως τον προκάλεσε στην Βουλή ο Πρόεδρος του ΟΕΕ.

Η εμμονή του κ. Παπαθανασίου να καταργήσει τον έλεγχο και να μην αποδεχτεί τις προτάσεις του ΟΕΕ  μια εξήγηση έχει μόνο.

Αφού απέτυχε ως Υφυπουργός να αντιμετωπίσει το παραεμπόριο , τις αγκυλώσεις τις φορολογικές που πνίγουν τις επιχειρήσεις έπρεπε κάτι να δείξει και πρωτοτύπησε διεθνώς καταργώντας τον έλεγχο και διασύροντας την χωρά διεθνώς. Φυσικά δεν είναι ο μοναδικός υπεύθυνος. Ευθύνη για την ανοχή και την σιωπή έχει και ο κ. Σίουφας που ανέχτηκε αυτές τις πρακτικές του Υφυπουργού του. Έχει ευθύνη ο κ. Αλογοσκούφης ως συναρμόδιος Υπουργός.

Η ζημιά στο ΟΕΕ και στους συναδέλφους είναι σημαντική και παρά την υποχώρηση του κ. Παπαθανασίου οπού αποδέχτηκε την υποχρεωτικότητα του ελέγχου από 1.000.000 ευρώ και πάνω. Το αποτέλεσμα των διαβουλεύσεων για να μην περιορισθεί τελικά  ο έλεγχος θα μπορούσε να είχε  σημαντικά καλύτερο αποτέλεσμα αν την διεκδικητική επιμονή της Ανεξάρτητης Κίνησης την ακολουθούσαν και άλλοι. Δυστυχώς το ΟΕΕ δεν μπορεί να απαλλαγεί από τους υποχρεωμένους και δεσμευμένους στην πολιτική ηγεσία ούτε από αυτούς που καραδοκούσαν το ολίσθημα του κ. Παπαθανασίου για να κάνουν κριτική.

Θα μπορούσε το ΟΕΕ να είχε κερδίσει περισσότερα στη μάχη αυτή αν κάποιοι που έχουν επαγγελματική σχέση με το Υπουργείο Ανάπτυξης διάλεγαν να ακολουθήσουν το ΟΕΕ και όχι να στοχεύουν και καλά να τα έχουν με τον κ. Παπαθανασίου και αν είναι δυνατόν να μην χάσει εντελώς το ΟΕΕ. Μπορούσαμε να είχαμε κερδίσει περισσότερα αν αυτό που έκανε η Ανεξάρτητη Κίνηση και ενημέρωσε το σύνολο των βουλευτών το έκαναν και οι κομματικές  παρατάξεις ώστε να μην παρατηρούνται άλλοι βουλευτές να ψήφιζαν επί της αρχής το νομοσχέδιο και μετά να διαφοροποιούνταν. Το πρόβλημα του ελεγκτή του 2190/20 δεν είναι θέμα πολιτικής αντιπαράθεσης , ούτε ενδείκνυται για θέμα αντιπαράθεσης μεταξύ των παρατάξεων. Η λογική να χάσετε για να κερδίσω στις επερχόμενες εκλογές στο ΟΕΕ είναι για αχαρακτήριστη λογική. Όπως αχαρακτήριστη είναι και οι  λογικές ,  να τα έχω καλά με τον πολιτικό μου προϊστάμενο , η να τα έχω καλά με  τον παλαιό φίλο και γνωστό κατά άλλους. Στην συνδικαλιστική δράση δεν χωρούν , επαγγελματικές δεσμεύσεις ούτε καλλιέργεια φιλικών και δημόσιων σχέσεων. Η με αυτούς που εκπροσωπείς θα είσαι η με τους πολιτικούς προϊστάμενους και φίλους. Σε δυο βάρκες όταν πατάς βρίσκεσαι στην θάλασσα και η λογική αυτών δεν βοήθησε , αλλά υπόσκαψε το ΟΕΕ. Λυπούμαστε και για αυτούς και τις παρατάξεις που τους ανέχονται.

            Ευελπιστούμε ότι αυτοί που δεν ιεράρχησαν πρώτα το ΟΕΕ από οποιαδήποτε άλλη λογική να έχουν τουλάχιστο το κουράγιο να κάνουν την αυτοκριτική τους για να μην βρεθούμε στην  δύσκολη θέση να τους αναφέρομε ονομαστικά.  


ΜΕ ΤΙΜΗ

Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣΔημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης