Αποτελέσματα live αναζήτησης

Υπό προϋποθέσεις η χορήγηση των επιδομάτων σε φτωχούς

24 Ιούλιου 2007 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
  • Το σχέδιο νόμου για τη δημιουργία του Ταμείου Κοινωνικής Συνοχής (καταπολέμησης της φτώχειας) θα παρουσιάσει σήμερα στην Κυβερνητική Επιτροπή ο υπουργός Οικονομίας κ. Γ. Αλογοσκούφης. Από το Ταμείο αυτό θα χρηματοδοτηθούν στοχευμένες δράσεις...
Υπό προϋποθέσεις η χορήγηση των επιδομάτων σε φτωχούς

Το σχέδιο νόμου για τη δημιουργία του Ταμείου Κοινωνικής Συνοχής (καταπολέμησης της φτώχειας) θα παρουσιάσει σήμερα στην Κυβερνητική Επιτροπή ο υπουργός Οικονομίας κ. Γ. Αλογοσκούφης. Από το Ταμείο αυτό θα χρηματοδοτηθούν στοχευμένες δράσεις (που ήδη επεξεργάζονται τα υπουργεία Υγείας και Απασχόλησης) οι οποίες θα απευθύνονται σε αυτούς που βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας. Τα υπουργεία Απασχόλησης και Υγείας θα εισηγούνται προγράμματα και δράσεις, αλλά αποκλειστικά το υπουργείο Οικονομίας θα αποφασίζει εάν θα χρηματοδοτήσει ή όχι τα προγράμματα αυτά... Το Ταμείο θα «προικοδοτηθεί» με 500 εκατ. ευρώ τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του και σταδιακά σε τρία χρόνια με 2 δισ. ευρώ.

Το Ταμείο θα χορηγεί επιδόματα σε άτομα που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας. Εκτιμάται ότι θα δίνονται 1.000 ευρώ ανά δικαιούχο. Όπως υποστηρίζουν στο υπουργείο Οικονομίας το ποσό αυτό προκύπτει «με απλή αριθμητική. Είναι γνωστό ότι το ποσοστό της φτώχειας, που φτάνει σε 20%, αφορά 2 εκατ. συμπολίτες μας, και αν διαιρέσετε τα 2 δισ. με τα 2 εκατ. είναι 1.000 ευρώ το χρόνο. Δεν σημαίνει, όμως, ότι ο κάθε ένας που είναι κάτω από το όριο της φτώχειας θα πάρει 1.000 ευρώ τον χρόνο χωρίς κάποιο κριτήριο. Αυτό θα γίνει μέσω στοχευμένων δράσεων, στοχευμένων προγραμμάτων, που θα απευθύνονται σε συγκεκριμένες κατηγορίες. Είτε αυτοί λέγονται χαμηλοσυνταξιούχοι που είναι κάτω από τα όρια της φτώχειας, είτε είναι νέοι άνεργοι, είτε είναι μονογονεϊκές οικογένειες».


Πηγή Ημερησία


Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης