Αποτελέσματα live αναζήτησης

Επιστολή του Περιφ. τμήματος ανατολικής κρήτης του ΟΕΕ , για το θέμα των ελεγκτών Ανων.Εταιρειών

  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 2 λεπτά
  • Πριν από λίγα χρόνια όντας Ευρωβουλευτής και κατά τη διάρκεια της περιοδείας σας στην Κρήτη μας τιμήσατε με την παρουσία σας επισκεπτόμενος το Περιφερειακό μας Τμήμα και ζητώντας να πληροφορηθείτε τα προβλήματα του κλάδου μας.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ   ΠΕΡΙΦ. ΤΜΗΜΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΚΡΗΤΗΣ
ΕΘΝ. ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΩΣ 105-713 06 ΗΡΑΚΛΕΙΟ
ΤΗΛ : 2810-223997  &  2810-224595
www.oeetak.gr
Ηράκλειο : 17-7-2007
Αρ. Πρωτ.:  249
Προς:

Υφυπουργό Ανάπτυξης
       κ. Παπαθανασίου
                            
Κοιν.:
Υπουργό Ανάπτυξης κ. Σιούφα
Βουλευτές Ανατολικής Κρήτης
Κεντρική Διοίκηση ΟΕΕ
Περιφερειακά Τμήματα ΟΕΕ

Αξιότιμε κ. Υφυπουργέ,

     Πριν από λίγα χρόνια όντας Ευρωβουλευτής και κατά τη διάρκεια της περιοδείας σας στην Κρήτη μας τιμήσατε με την παρουσία σας  επισκεπτόμενος το Περιφερειακό μας Τμήμα και ζητώντας να πληροφορηθείτε τα προβλήματα του κλάδου μας.

    Μεταξύ άλλων συζητήσαμε και το θέμα του ελεγκτή των ανωνύμων εταιρειών και με την ιδιότητα σας σαν πρώην πρόεδρος του ΕΒΕΑ είχαμε συμφωνήσει ότι η διαδικασία ελέγχου αποτελούσε μια σημαντική λειτουργία ιδιαίτερα για τις μικρές και μεσαίες Ανώνυμες Εταιρείες και ότι θα έπρεπε να βρεθούν τρόποι για την περαιτέρω αναβάθμισή της.

   Σήμερα, σαν Υφυπουργός Ανάπτυξης έχοντας αλλάξει προφανώς άποψη προχωρείτε στην κατάργηση των ελεγκτών αλλά και της ίδιας της διαδικασίας ελέγχου με την αιτιολογία ότι έλεγχος δεν γίνεται και ότι οι μικρές ΑΕ επιβαρύνονται σημαντικά λόγω της αμοιβής των ελεγκτών.

   Θα μπορούσαμε να σας υποδείξουμε δεκάδες Ανώνυμες Εταιρείες όπου όχι μόνο ο έλεγχος γίνεται κανονικά αλλά και οι υποδείξεις των ελεγκτών αποτελούν χρήσιμο εργαλείο για αυτές.
    Εσείς προτιμήσατε να καταργήσετε τον έλεγχο και τη διαφάνεια και να κατατάξετε τις ΑΕ σε πληβείους και πατρικίους, όταν οι μεγάλες εταιρείες έχουν τη δυνατότητα ελέγχου ενώ οι μικρές όχι.

   Όσον αφορά το δυσβάστακτο κόστος των 300,00 Ευρώ (αυτή είναι η αμοιβή για τους δύο ελεγκτές) εάν πραγματικά επιθυμούσατε την ελάφρυνση των επιχειρήσεων και ειδικότερα αυτών της Περιφέρειας  θα καταργούσατε την υποχρέωση να δημοσιεύουν τους ισολογισμούς τους σε δύο εφημερίδες Αθηναϊκές (πολιτική & οικονομική) που τους στοιχίζουν από 1000,00 έως 2000,00 Ευρώ αρκούμενοι στην δημοσίευση σε μία τοπική εφημερίδα όπου πραγματικά θα είχε ενδιαφέρον για το τοπικό κοινό.

   Ποτέ δεν καταλάβαμε γιατί μια μικρή εταιρεία της Ιεράπετρας ή του Ρεθύμνου πρέπει να υποστεί αυτό το κόστος.

    Δυστυχώς, αυτό το γενναίο μέτρο δεν πρόκειται ποτέ να το εφαρμόσετε ούτε εσείς, ούτε κάποιος άλλος υπουργός ή υφυπουργός καθώς η πίεση των εκδοτικών συγκροτημάτων είναι προφανώς αβάστακτη και έχει μεγαλύτερο κόστος από αυτό που θα σας καταλογίσουν οι 70.000 οικονομολόγοι.

   Παρά την πικρία μας, λυπούμαστε όμως από το γεγονός ότι το όνομα σας θα καταγραφεί με μαύρα γράμματα στην ιστορία του Οικονομικού Επιμελητηρίου σαν ο υφυπουργός που κατάργησε το μοναδικό θεσμοθετημένο αντικείμενο των οικονομολόγων οδηγώντας το Οικονομικό Επιμελητήριο σε μαρασμό καθώς το αποστερεί από ένα σημαντικό έσοδο που προερχόταν από τις αμοιβές των μελών του, δημιουργώντας μας την υπόνοια μήπως τελικά αυτός ήταν ο στόχος.

                            Με εκτίμηση
                             Ο Πρόεδρος του Π.Τ.


                            Γιώργος ΑμπαρτζάκηςΔημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης