Αποτελέσματα live αναζήτησης

Ανακοίνωση από το Υ.Ο. για την ανάκτηση φορολογικών απαλλαγών, με αφορμή τη σχετική απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

19 Ιούλιου 2007 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
  • Με αφορμή την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που αναφέρεται στην ανάκτηση φορολογικών απαλλαγών, οι οποίες είχαν χορηγηθεί από την προηγούμενη Κυβέρνηση με βάση το νόμο <a target='_blank' href='http://www.taxheaven.gr/laws/law/index/law/149' rel='tag laws'>3220/2004</a>, από το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών ανακοινώνονται τα ακόλουθα:
Ανακοίνωση για την ανάκτηση φορολογικών απαλλαγών, με αφορμή τη σχετική απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Με αφορμή την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που αναφέρεται στην ανάκτηση φορολογικών απαλλαγών, οι οποίες είχαν χορηγηθεί από την προηγούμενη Κυβέρνηση με βάση το νόμο 3220/2004, από το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών ανακοινώνονται τα ακόλουθα:

«Με το άρθρο 2 του ν. 3220/2004, που είχε εισάγει και ψηφίσει η προηγούμενη Κυβέρνηση, προβλέπονταν φορολογικές απαλλαγές σε επιχειρήσεις μέσω της διαμόρφωσης αφορολόγητου αποθεματικού. Οι απαλλαγές αυτές δεν ήταν συνεπείς με την κοινοτική νομοθεσία και δεν είχε προηγηθεί ούτε καν ενημέρωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

 Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ξεκίνησε το Νοέμβριο του 2005 διαδικασία κατά της χώρας μας. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας,  η Κυβέρνηση υποστήριξε, στο βαθμό που ήταν δυνατό, τη δυνατότητα ενίσχυσης των περίπου 3.500 επιχειρήσεων που είχαν κάνει χρήση της συγκεκριμένης διάταξης του ν. 3220/2004. Κατά τις διαπραγματεύσεις που έγιναν και διήρκεσαν περισσότερο από ενάμισι χρόνο, υπήρξαν συγκεκριμένα αποτελέσματα. Ειδικότερα, μπορούν να απαλλαγούν από την υποχρέωση επιστροφής των συγκεκριμένων ενισχύσεων περίπου 3.200 μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες πληρούν τις προϋποθέσεις των εγκεκριμένων κανονισμών κρατικών ενισχύσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επίσης, μπορούν να απαλλαγούν μεγάλες επιχειρήσεις,  που πραγματοποίησαν τις επενδύσεις τους σύμφωνα με τον εγκεκριμένο Χάρτη Περιφερειακών Ενισχύσεων της Ε.Ε. Η διαδικασία για την επιστροφή των ενισχύσεων στις υπόλοιπες περιπτώσεις, θα καθορισθεί μετά από διαβουλεύσεις με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Σημειώνεται ότι με το ν. 3299/2004 που ψήφισε η σημερινή Κυβέρνηση, καταργήθηκε η δυνατότητα φορολογικών απαλλαγών, που δεν ήταν συνεπείς με την κοινοτική νομοθεσία και συνεπώς δεν υφίσταται κανένα πρόβλημα επιστροφής για τις επιχειρήσεις που έχουν κάνει χρήση των διατάξεων του». 


Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης