Αποτελέσματα live αναζήτησης

Επιστολή του Συλλόγου Οικονομολόγων Αττικής στους βουλευτές για το θέμα των ελεγκτών των Ανωνύμων εταιρειών

  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
  • Με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι το Υπουργείο Ανάπτυξης με την επιδιωκόμενη τροποποίηση του Ν.2190/20 σε ότι αφορά την μεταβολή που επιβάλει στα όρια στους ελέγχους των ελεγκτών των μη υπαγομένων στον υποχρεωτικό έλεγχο των ορκωτών ελεγκτών, αντί την αναβάθμιση του ελέγχου και κατΆ επέκταση την διαφάνεια που η σημερινή κυβέρνηση έχει ως «σημαία» της, επιχειρείται η κατάργηση ουσιαστικά του ελέγχου από την στιγμή που απαλλάσσει τις επιχειρήσεις με 1.500.000 ευρώ κύκλο εργασιών.
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ

Αξιότιμοι κύριοι Βουλευτές,


Με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι το Υπουργείο Ανάπτυξης με την επιδιωκόμενη τροποποίηση του Ν.2190/20 σε ότι αφορά την μεταβολή που επιβάλει στα όρια στους ελέγχους των ελεγκτών των μη υπαγομένων στον υποχρεωτικό έλεγχο των ορκωτών ελεγκτών, αντί την αναβάθμιση του ελέγχου και κατΆ επέκταση την διαφάνεια που η σημερινή κυβέρνηση έχει ως «σημαία» της, επιχειρείται η κατάργηση ουσιαστικά του ελέγχου από την στιγμή που απαλλάσσει τις επιχειρήσεις με 1.500.000 ευρώ κύκλο εργασιών.
Μάλλον το συγκεκριμένο Υπουργείο θέλει να κάνει υποστολή της «σημαίας».
Προφανώς τους αφήνει παντελώς αδιάφορους (την συγκεκριμένη ηγεσία), το πώς πιστοποιείται η ακρίβεια των οικονομικών καταστάσεων, το πώς εξασφαλίζονται μέσα από την ανωτέρω διαδικασία τα συμφέροντα του συνόλου των εμπλεκομένων και κατΆ επέκταση του κράτους, το πώς προστατεύονται οι μέτοχοι, οι πιστωτές, η Διοίκηση κ.λ.π. από λάθη ή παραλείψεις ηθελημένα ή όχι.
Τέλος πρέπει να γίνει αναφορά και στην ζημία που θα υποστούν οι συνάδελφοί μας Οικονομολόγοι καθώς και στα έσοδα του θεσμοθετημένου φορέα και του Ο.Ε.Ε., και όλα αυτά γίνονται δήθεν για να μειωθεί το κόστος των επιχειρήσεων.
Σας καλούμε να απαλλαγείτε από το σύνδρομο του δήθεν εκσυγχρονισμού και να θέσετε τις βάσεις σύμφωνα με τις προτάσεις του Ο.Ε.Ε. για ουσιαστικό έλεγχο και κατΆ επέκταση διαφάνεια.


Αθήνα 17/7/2007Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης