Αποτελέσματα live αναζήτησης

Οn line έλεγχος της Εφορίας στις αποδείξεις, σύμφωνα με το νέο νομοσχέδιο.

18 Ιούλιου 2007 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
  • Στην τελική ευθεία μπήκε χθες βράδυ η σύνταξη του σχεδίου νόμου για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής σε σύσκεψη υπό τον Γ. Αλογοσκούφη και με τη συμμετοχή του υφυπουργού Αντ. Μπέζα και υπηρεσιακών παραγόντων...
Οn line έλεγχος της Εφορίας στις αποδείξεις, σύμφωνα με το νέο νομοσχέδιο.


Στην τελική ευθεία μπήκε χθες βράδυ η σύνταξη του σχεδίου νόμου για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής σε σύσκεψη υπό τον Γ. Αλογοσκούφη και με τη συμμετοχή του υφυπουργού Αντ. Μπέζα και υπηρεσιακών παραγόντων.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, αιχμή του δόρατος της πολιτικής για αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής θα είναι τα κίνητρα της έκπτωσης φόρου με βάση αποδείξεις για ορισμένες δαπάνες που πραγματοποιούν οι φορολογούμενοι.

Διασταύρωση
Για να διασφαλιστεί, όμως, ότι οι αποδείξεις δεν θα γίνουν αντικείμενο νέας φοροδιαφυγής, μεταξύ των ασφαλιστικών δικλίδων που εξετάστηκαν στη χθεσινή σύσκεψη είναι να θεσπιστεί υποχρέωση όσων επιχειρήσεων εκδίδουν μεγάλο αριθμό αποδείξεων για δαπάνες που αναγνωρίζονται για έκπτωση φόρου να ενημερώνουν ηλεκτρονικά τις φορολογικές αρχές για τις συναλλαγές τους. Κατά βάσιν η υποχρέωση αυτή θα αφορά τις ασφαλιστικές εταιρείες που εκδίδουν μεγάλο αριθμό αποδείξεων για ασφάλιστρα, για δαπάνες νοσηλείας κ.λπ. Με το σύστημα αυτό η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου θα μπορεί να διασταυρώνει την ειλικρινή ή μη εγγραφή των εκπιπτόμενων ποσών από τους φορολογούμενους-λήπτες των αποδείξεων ιδίως των φορολογουμένων που υποβάλλουν φορολογική δήλωση ηλεκτρονικά.

Για τον τρόπο υλοποίησης του μέτρου εξετάζονται εναλλακτικά:
- Η On line ενημέρωση για την έκδοση κάθε απόδειξης.
- Η δημιουργία ηλεκτρονικής πλατφόρμας από τους φορείς, προκειμένου να μπορεί το υπουργείο Οικονομικών μέσω «ψηφιακού κλειδιού» να διασταυρώνει τους κωδικούς των δαπανών στις δηλώσεις των φορολογούμενων με την πρωτογενή εγγραφή στα βιβλία του εκδότη της απόδειξης.

Πηγή Ημερησία


Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης