Αποτελέσματα live αναζήτησης

Σ.Ο.Λ.-Ν.Θ.: «Καταπολέμηση της γραφειοκρατίας με την κατάργηση της υποχρέωσης υποβολής του αποδεικτικού κατάθεσης φορολογικών δηλώσεων στο Γ.Ε.ΜΗ.»

Σ.Ο.Λ.-Ν.Θ.
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

 
Δωδεκανήσου 7    
2310-513875   
[email protected]   
www.solnth.gr

Θεσσαλονίκη, 24-9-2015

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ
1. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο  
2. ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ, ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
κ. Γεώργιο Σταθάκη

Κοινοποίηση:
1. Πανελλήνια Ομοσπονδία Οικονομολόγων Ελευθέρων Επαγγελματιών Ελλάδος (Π.Ο.Ο.Ε.Ε.Ε.)

ΘΕΜΑ:  Κατάργηση της υποχρέωσης υποβολής του αποδεικτικού κατάθεσης φορολογικών δηλώσεων στο Γ.Ε.ΜΗ.

Αρχικά θα θέλαμε να σας συγχαρούμε για την ανάληψη των καθηκόντων σας και να ευχηθούμε καλή επιτυχία στο έργο σας. Ελπίζουμε ότι θα καταφέρετε να συμβάλλετε στην διαμόρφωση ενός ορθού και δίκαιου περιβάλλοντος για την ανάπτυξη της υγιούς επιχειρηματικότητας.

Πρώτο βήμα προς αυτήν την κατεύθυνση είναι η καταπολέμηση της γραφειοκρατίας, όχι μόνο ως πρόθεση αλλά ως πράξη. Δυστυχώς στο παρελθόν δόθηκαν πολλές υποσχέσεις περί εξόντωσης του τέρατος της γραφειοκρατίας, ενώ ταυτόχρονα ενέργειες και αποφάσεις των υπουργείων οδηγούσαν καθαρά και μόνο στην ενίσχυση της. Είναι απαραίτητο να αλλάξουμε νοοτροπία ώστε να βγούμε από την κρίση.

Μία τέτοια ενέργεια είναι η έκδοση της Κ.Υ.Α. 79752/30.12.2014 με την οποία, για εισπρακτικούς και μόνο λόγους, αδίκως επιβαρύνεται το λειτουργικό κόστος των προσωπικών εταιριών και των ατομικών επιχειρήσεων.

Βρισκόμαστε σε μία εποχή με άπειρες ηλεκτρονικές δυνατότητες και παρόλα αυτά το Γ.Ε.ΜΗ. αδυνατεί να συντονιστεί με συναρμόδιες υπηρεσίες, όπως τη Γ.Γ.Π.Σ. ώστε να λάβει τις πληροφορίες που χρειάζεται.

Ζητούμε να καταργηθεί η υποχρέωση καταχώρησης στο ΓΕΜΗ του αποδεικτικού υποβολής της φορολογικής δήλωσης που ορίζεται στο άρθρο 5 της Κ.Υ.Α. 79752/30.12.2014.Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.                                                       
Β. ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ                         

Ο Γενικός Γραμματέας  
Π. ΒΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Want to see comments? Unfortunately this feature requires cookies currently not allowed by your settings. You may click here to change them if you wish to use this feature.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης