Αποτελέσματα live αναζήτησης

Ηλεκτροδότηση χωρίς προσέλευση στις ΔΟΥ

7 Ιούλιου 2007 Σχόλια
  • Hλεκτροδότηση χωρίς τον προαπαιτούμενο σήμερα έλεγχο της εφορίας θα αποκτούν από το ερχόμενο φθινόπωρο όσες νεόδμητες κατοικίες υπάγονται σε καθεστώς ΦΠΑ...
Ηλεκτροδότηση χωρίς προσέλευση στις ΔΟΥ

Hλεκτροδότηση χωρίς τον προαπαιτούμενο σήμερα έλεγχο της εφορίας θα αποκτούν από το ερχόμενο φθινόπωρο όσες νεόδμητες κατοικίες υπάγονται σε καθεστώς ΦΠΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο νομοσχέδιο για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής θα περιέχεται διάταξη η οποία θα δίνει τη δυνατότητα στους κατασκευαστές να αποκτούν ρεύμα παρακάμπτοντας τη γραφειοκρατική ταλαιπωρία που συνεπάγεται η υποχρεωτική σήμερα προσέλευση στην εφορία. Με βάση την ίδια διάταξη, ο κατασκευαστής θα απευθύνεται εξαρχής στη ΔΕΗ, καθώς τα υπαγόμενα σε ΦΠΑ ακίνητα δεν θα υπόκεινται πλέον στο Ελάχιστο Κόστος Κατασκευής Οικοδομής (ΕΚΚΟ) αλλά στο βιβλίο κοστολογίου.

Στο νομοσχέδιο, το οποίο πρόκειται να ψηφιστεί από τη Bουλή μέσα στο καλοκαίρι, θα προβλέπεται ακόμη η αύξηση του ελάχιστου κόστους κατασκευής οικοδομών για μη υποκείμενα σε ΦΠΑ ακίνητα έως και 50%. Μάλιστα, ενδέχεται ο προσδιορισμός του ΕΚΚΟ να βασίζεται στη νέα αυξημένη τιμή εκκίνησης και στους νέους αυξημένους συντελεστές (επιφάνειας, πολυτέλειας, όψης κ.λπ.) ώστε να προσεγγίσει σταδιακά το πραγματικό κόστος.
Πηγή Express


Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης