Αποτελέσματα live αναζήτησης

Αύξηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου το μήνα Ιούλιο

7 Σεπτέμβριος 2015
Αύξηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου το μήνα Ιούλιο
© Taxheaven - H εικόνα προστατεύεται από τον νόμο περι πνευματικής ιδιοκτησίας - Δείτε περισσότερα στους όρους χρήσης
Το σύνολο των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου, κατά το μήνα Ιούλιο, ανήλθε σε 5,740 δις από 5,328 δις.

Τα περισσότερα χρέη εμφανίζουν οι Οργανισμοί Κοινωνικής Ασφάλισης, τα οποία ανέρχονται σε 2,457 δις ευρώ και τα νοσοκομεία με οφειλές 1,179 δις.


/1 Ληξιπρόθεσμες είναι οι υφιστάμενες υποχρεώσεις προς τρίτους (εκτός γενικής κυβέρνησης), που δεν εξοφλήθηκαν μετά την παρέλευση 90 ημερών από την ημερομηνία οφειλής και οι εκκρεμείς επιστροφές φόρων περιλαμβάνουν στοιχεία εκκρεμών επιστροφών για τις οποίες έχει εκδοθεί και εκκαθαριστεί το σχετικό ΑΦΕΚ μέχρι και το τέλος του μήνα αναφοράς.
/2 Ο φορέας της «Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας» για το έτος 2015 περιλαμβάνεται στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας αντί του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής για το έτος 2014 και παλαιότερα.
/3 Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των Γενικών Κρατικών Δαπανών έχουν τροποποιηθεί από 31/1/2015 από 0,63 εκατ. ευρώ σε 102,11 εκατ. ευρώ.
/4 Η μείωση των ληξιπρόθεσμων το 2014 σε σχέση με το 2013 των λοιπών νομικών προσώπων οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι ο Οργανισμός Μεγάρου Μουσικής Αθηνών δε συμπεριλαμβάνεται πλέον στο επικαιροποιημένο μητρώο της ΕΛΣΤΑΤ (Φεβρουάριος 2014).
/5 Τα ληξιπρόθεσμα του ΕΟΠΥΥ συμπεριλαμβάνουν ποσά από rebate και clawback που δεν έχουν συμψηφιστεί ακόμα.
/6 Δεν περιλαμβάνονται οι εκκρεμείς επιστροφές από τα Τελωνεία και ειδικά για τις κατηγορίες ΕΦΚ και ΦΠΑ σε βιομηχανίες, ξενοδοχεία, αλιευτικά σκάφη και πλοία καθώς και όποιες επιστροφές πραγματοποιούνται από τα Τελωνεία και αφορούν ιδιώτες ή ελεύθερους επαγγελματίες.

Want to see comments? Unfortunately this feature requires cookies currently not allowed by your settings. You may click here to change them if you wish to use this feature.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης