Tέλος οι αιφνιδιαστικοί έλεγχοι από την εφορία

Οικονομικές Ειδήσεις

2 Ιούλιος 2007
Στην προσέλκυση ξένων άμεσων επενδύσεων προσβλέπει το οικονομικό επιτελείο, με την υπό μελέτη κατάργηση των «αιφνιδιαστικών» έκτακτων φορολογικών ελέγχων... Taxheaven.gr

Tέλος οι αιφνιδιαστικοί έλεγχοι από την εφορία

Στην προσέλκυση ξένων άμεσων επενδύσεων προσβλέπει το οικονομικό επιτελείο, με την υπό μελέτη κατάργηση των «αιφνιδιαστικών» έκτακτων φορολογικών ελέγχων.

Την κατάργησή τους έχουν ζητήσει εκπρόσωποι του ελληνικού παραγωγικού κόσμου, το ΔΝΤ, αλλά και ξένοι επιχειρηματίες, οι οποίοι ενδιαφέρονται να προχωρήσουν σε επενδύσεις στη χώρα, καθώς θεωρούν σοβαρό αντικίνητρο τους ελέγχους αυτούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το θέμα είχαν θέσει και επιχειρηματίες της ελληνικής ομογένειας στις ΗΠΑ με μία μακρά σειρά ζητημάτων που εφόσον ρυθμίζονταν, θα επέτρεπαν την εισροή επενδυτικών κεφαλαίων στην Ελλάδα. Ανάμεσα σε αυτά, ήταν η συγκέντρωση αρμοδιοτήτων υποδοχής επενδύσεων σε έναν μόνο φορέα, οι αλλαγές στον πτωχευτικό κώδικα και η κωδικοποίηση της επενδυτικής νομοθεσίας.

Από την πλευρά της, η κυβέρνηση έχει ήδη δρομολογήσει την άρση αρκετών από τα αντικίνητρα που διαπιστώνουν οι ξένοι επενδυτές, ενώ ειδικά όσον αφορά την τυπική κατάργηση των έκτακτων φορολογικών ελέγχων, αυτή θα προβλέπεται στο νομοσχέδιο για πάταξη της φοροδιαφυγής, το οποίο θα κατατεθεί στη Βουλή μέσα στις επόμενες εβδομάδες.
Εxpress