Αποτελέσματα live αναζήτησης

Αύξηση ορίων συνταξιοδότησης των γυναικών στο Δημόσιο

26 Ιούνιου 2007 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
  • Ανοιχτό είναι το θέμα της παραπομπής της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τα χαμηλότερα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης των γυναικών -σε σχέση με τους άνδρες- που ισχύουν στο Δημόσιο. Αυτό προκύπτει από την απάντηση που έδωσε ο αρμόδιος επίτροπος Βλ. Σπίντλα, σε ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΝ Δ. Παπαδημούλη.....
Αύξηση ορίων συνταξιοδότησης των γυναικών στο Δημόσιο


Ανοιχτό είναι το θέμα της παραπομπής της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τα χαμηλότερα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης των γυναικών -σε σχέση με τους άνδρες- που ισχύουν στο Δημόσιο. Αυτό προκύπτει από την απάντηση που έδωσε ο αρμόδιος επίτροπος Βλ. Σπίντλα, σε ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΝ Δ. Παπαδημούλη. Ο ευρωβουλευτής με την ερώτησή του επανήλθε στο ζήτημα της εξίσωσης των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης μεταξύ ανδρών και γυναικών στο Δημόσιο και τις Ενοπλες Δυνάμεις, ζητώντας να μάθει την πορεία του θέματος.

Οπως αναφέρει ο επίτροπος στην απάντησή του η Ευρωπαϊκή Επιτροπή «έστειλε προειδοποιητική επιστολή προς τις ελληνικές αρχές τον Ιούλιο του 2005. Μετά από ανάλυση της απάντησης, η Επιτροπή εξέδωσε αιτιολογημένη γνώμη τον Ιούλιο 2006. Η Επιτροπή τη στιγμή αυτή αναλύει την απάντηση των ελληνικών αρχών. Στη βάση αυτή, η Επιτροπή θα αποφασίσει κατά πόσον θα παραπέμψει την υπόθεση στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το σύστημα συνταξιοδότησης για δημοσίους υπαλλήλους και μέλη των Ενόπλων Δυνάμεων ενδέχεται να παραβιάζει το άρθρο 141 της συνθήκης ΕΚ (αρχή της ισότητας αμοιβής μεταξύ ανδρών και γυναικών) εφόσον προβλέπει διαφορετικές ηλικίες συνταξιοδότησης και διαφορετικές απαιτήσεις προϋπηρεσίας για άνδρες και γυναίκες.

Πηγή Ημερησία


Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης