Αποτελέσματα live αναζήτησης

Κατάλογος 65.000 οφειλετών του ΤΕΒΕ σε όλες τις εφορίες

25 Ιούνιου 2007 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
  • Μακροσκελέστατος κατάλογος 65.000 αυτοαπασχολουμένων με ληξιπρόθεσμα χρέη προς τον ΟΑΕΕ (πρώην ΤΕΒΕ) αποστέλλεται προσεχώς από το Tαμείο στις εφορίες, οι οποίες θα απαιτήσουν από αυτούς την είσπραξη χρεών που υπερβαίνουν τα 600 εκατ. ευρώ.
Κατάλογος 65.000 οφειλετών του ΤΕΒΕ σε όλες τις εφορίες

Μακροσκελέστατος κατάλογος 65.000 αυτοαπασχολουμένων με ληξιπρόθεσμα χρέη προς τον ΟΑΕΕ (πρώην ΤΕΒΕ) αποστέλλεται προσεχώς από το Tαμείο στις εφορίες, οι οποίες θα απαιτήσουν από αυτούς την είσπραξη χρεών που υπερβαίνουν τα 600 εκατ. ευρώ.

Η κυβέρνηση αποφάσισε να αναθέσει στις εφορίες την είσπραξη των εσόδων του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών και έτσι οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Tαμείο θα κοινοποιούνται πλέον στις αρμόδιες ΔΟΥ. Αυτές, από την πλευρά τους, θα αναλαμβάνουν την υποχρέωση να κινήσουν όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες για να εισπράξουν τις παραπάνω οφειλές, ενεργοποιώντας εφόσον κριθεί απαραίτητο, όλα τα αναγκαστικά μέτρα είσπραξης που προβλέπει η φορολογική νομοθεσία.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι οι εφορίες θα μπορούν να προχωρήσουν σε κατασχέσεις εισοδημάτων και κινητών περιουσιακών στοιχείων, σε κατασχέσεις και πλειστηριασμούς ακινήτων και σε σειρά άλλων μέτρων.

Ακόμη θα μπορούν να αρνούνται τη χορήγηση αποδεικτικού φορολογικής ενημερότητας προς όσους χρωστούν στον ΟΑΕΕ, στερώντας τους ακόμη και το δικαίωμα να προχωρήσουν σε πώληση ακινήτων.
Πηγή Express


Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης