Αποτελέσματα live αναζήτησης

Αλλαγές στη φορολογία του πετρελαίου

22 Ιούνιου 2007 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
  • Αλλαγές στο σύστημα φορολόγησης του πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης για να αντιμετωπιστεί το λαθρεμπόριο καυσίμων προτείνει η Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή ενώ παράλληλα διατυπώνει αντιρρήσεις για τη διαγραφή προστίμων που έχουν επιβληθεί στους αγρότες που εντοπίστηκαν να χρησιμοποιούν παράνομα πετρέλαιο θέρμανσης.
Αλλαγές στη φορολογία του πετρελαίου

 
Αλλαγές στο σύστημα φορολόγησης του πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης για να αντιμετωπιστεί το λαθρεμπόριο καυσίμων προτείνει η Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή ενώ παράλληλα διατυπώνει αντιρρήσεις για τη διαγραφή προστίμων που έχουν επιβληθεί στους αγρότες που εντοπίστηκαν να χρησιμοποιούν παράνομα πετρέλαιο θέρμανσης.

Στη γνώμη της για τον Τελωνειακό Κώδικα η ΟΚΕ θέτει ως υπό εξέταση ζήτημα τη διαφορετική φορολογική μεταχείριση του πετρελαίου θέρμανσης και του πετρελαίου κίνησης. Ενώ δεν παραλείπει να χαρακτηρίσει τη λαθρεμπορία ως φαινόμενο επιβλαβές για τους καταναλωτές, για τα έσοδα του δημοσίου, αλλά και για τις υγιώς ανταγωνιζόμενες επιχειρήσεις που εμπλέκονται στο κύκλωμα εισαγωγής, διύλισης και εμπορίας καυσίμων.

Μέτρα
Πρόσφατα, πάντως, ο αρμόδιος υφυπουργός Α. Μπέζας είχε εξαγγείλει ότι θα ληφθούν μέτρα για την αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται η εγκατάσταση και λειτουργία ταμειακών μηχανών στα πρατήρια καυσίμων, η ειδική σήμανση των βυτιοφόρων που μεταφέρουν αφορολόγητα καύσιμα, καθώς και την ενοποίηση των φόρων στις βενζίνες. Παράλληλα, η ΟΚΕ διατυπώνει αντιρρήσεις σε διατάξεις που προβλέπουν τη διαγραφή προστίμων που έχουν ήδη επιβληθεί, όπως στην περίπτωση αγροτών που είχαν παρανομήσει με το πετρέλαιο θέρμανσης, λόγω μειωμένου ειδικού φόρου.

Πρόστιμα
Μάλιστα όπως αναφέρει «το να επανεξετάζονται διατάξεις που επιβάλλουν υπερβολικά πρόστιμα και να αναθεωρούνται όποτε κρίνονται υπερβολικές είναι θεμιτό και επιβεβλημένο.

Το να παραμένουν όμως σε ισχύ διατάξεις για πρόστιμα αλλά να διαγράφονται ήδη επιβληθέντα πρόστιμα και μάλιστα να μην επιτρέπεται σε όσους τα έχουν πληρώσει να αναζητήσουν τα καταβληθέντα δεν συνάδει προς τις αρχές του Κράτους Δικαίου και της ίσης μεταχείρισης των πολιτών».

Πηγή ΗμερησίαΔημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης