Επιστρέφουν οι αποδείξεις για την έκπτωση σε φόρους

Οικονομικές Ειδήσεις

20 Ιούνιος 2007
«Kίνητρα ειλικρίνειας», όπως το ειδικό καθεστώς ποινών, στους φορολογούμενους οι οποίοι προχωρούν αυτοβούλως πριν από τον έλεγχο στη δήλωση των παραβάσεών τους, επαναφορά της έκπτωσης μέσω αποδείξεων για συγκεκριμένες δαπάνες (π.χ. συνεργεία αυτοκινήτων), καθιέρωση point system για υπότροπους παραβάτες,.. Taxheaven.gr

Επιστρέφουν οι αποδείξεις για την έκπτωση σε φόρους

«Kίνητρα ειλικρίνειας», όπως το ειδικό καθεστώς ποινών, στους φορολογούμενους οι οποίοι προχωρούν αυτοβούλως πριν από τον έλεγχο στη δήλωση των παραβάσεών τους, επαναφορά της έκπτωσης μέσω αποδείξεων για συγκεκριμένες δαπάνες (π.χ. συνεργεία αυτοκινήτων), καθιέρωση point system για υπότροπους παραβάτες, κίνητρα για την καταγγελία επίορκων ελεγκτών και θέσπιση του συμβουλευτικού ρόλου των ελεγκτών για τους νέους επιτηδευματίες (διετής άσκηση επαγγέλματος) προβλέπει μεταξύ άλλων το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομίας με 19 δραστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής.

Θεσπίζεται το Εθνικό Συμβούλιο για την Αντιμετώπιση της Φοροδιαφυγής, με τη συμμετοχή εκπροσώπων κομμάτων και φορέων, ενώ θα υποβάλλεται ετήσια έκθεση στη Βουλή, με την οποία, εκτός των άλλων θα επαναξιολογούνται οι φορολογικές απαλλαγές και οι λοιπές ειδικές ρυθμίσεις.

Η Kυβερνητική Eπιτροπή ενέκρινε χθες την εισήγηση του υπουργού Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφη, ο οποίος δήλωσε ότι βασικός στόχος είναι η αλλαγή νοοτροπίας φορολογουμένων και φορολογικών αρχών. Eσοδα από τη φοροδιαφυγή θα προορίζονται για την ενίσχυση υγείας και παιδείας και την αντιμετώπιση της φτώχειας.

Πηγή Express