Αποτελέσματα live αναζήτησης

Ελεγχοι της Οικονομικής Αστυνομίας σε νυχτερινά κέντρα και ιατρεία στην Αττική

3 Αύγουστου 2015 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 2 λεπτά

Αθήνα, 3 Αυγούστου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συντονισμένους ελέγχους πραγματοποίησε η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, για τη διαπίστωση παραβάσεων της φορολογικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας, σε καταστήματα και ιατρεία σε περιοχές της Αθήνας

Σε επτά περιπτώσεις (έξι καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ένα ιατρείο) προέκυψαν παραβάσεις της εργατικής-ασφαλιστικής νομοθεσίας, μη έκδοση αποδείξεων λιανικών συναλλαγών και παροχής υπηρεσιών

Συντονισμένους ελέγχους πραγματοποίησε η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, σε περιοχές της Αθήνας, αναφορικά με την τήρηση της φορολογικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και σε ιατρεία.

Ειδικότερα, κλιμάκια αστυνομικών πραγματοποίησαν ελέγχους σε εννέα (9) καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στο Χαλάνδρι, τη Νέα Ερυθραία και το Γαλάτσι, σε έξι από τα οποία διαπιστώθηκαν - κατά περίπτωση - παραβάσεις που αφορούν την εργατική και ασφαλιστική νομοθεσία και τη μη έκδοση αποδείξεων λιανικών συναλλαγών και σε πέντε (5) ιατρεία στην Αθήνα και το Νέο Ψυχικό, σε ένα από τα οποία διαπιστώθηκε μη έκδοση απόδειξης παροχής υπηρεσιών.

Πιο αναλυτικά, ως προς τα αποτελέσματα:

-Σε εστιατόριο στο Χαλάνδρι, διαπιστώθηκε η μη έκδοση οκτώ (8) αποδείξεων και η απασχόληση δύο (2) εργαζομένων, οι οποίοι δεν αναγράφονταν στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού.

-Σε άλλο εστιατόριο στο Χαλάνδρι, διαπιστώθηκε η μη έκδοση πέντε (5) αποδείξεων και η απασχόληση έξι (6) εργαζομένων, για τους οποίους δεν επεδείχθησαν οι πίνακες προσωπικού, κατά παράβαση της ασφαλιστικής νομοθεσίας.

-Σε εστιατόριο-ζυθοπωλείο στο Χαλάνδρι, διαπιστώθηκε η απασχόληση ενός αλλοδαπού εργαζόμενου, ο οποίος δεν ήταν καταχωρημένος στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού και παράλληλα δεν διέθετε τα προβλεπόμενα νόμιμα έγγραφα παραμονής του στη χώρα, για το οποίο ενημερώθηκε το οικείο Αστυνομικό Τμήμα.

-Σε καφέ-μπαρ στη Νέα Ερυθραία διαπιστώθηκε η απασχόληση τριών (3) εργαζομένων, για τους οποίους δεν επεδείχθησαν οι πίνακες προσωπικού, κατά παράβαση της ασφαλιστικής νομοθεσίας.

-Σε εστιατόριο σνακ-μπαρ στη Νέα Ερυθραία η απασχόληση είκοσι πέντε (25) εργαζομένων, για τους οποίους δεν επεδείχθησαν οι πίνακες προσωπικού, κατά παράβαση της ασφαλιστικής νομοθεσίας.

-Σε καφετέρια στο Γαλάτσι διαπιστώθηκε η απασχόληση μίας εργαζόμενης, η οποία δεν ήταν καταχωρημένη στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού.

-Σε ιατρείο στην Αθήνα, διαπιστώθηκε από τον επιτόπιο φορολογικό έλεγχο η μη έκδοση μίας απόδειξης παροχής υπηρεσιών.

Για όλες τις παραπάνω περιπτώσεις ενημερώθηκαν οι αρμόδιες Υπηρεσίες (Δ.Ο.Υ. και Ι.Κ.Α.) για την επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.



Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης