Αποτελέσματα live αναζήτησης

Επεισόδιο κατά την διενέργεια ελέγχου στη Ρόδο και κατάσχεση αδήλωτης ταμειακής μηχανής

3 Αύγουστου 2015 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά

Αθήνα, 31 Ιουλίου 2015

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κατάσχεση αδήλωτης ταμειακής μηχανής που εξέδιδε πλαστές αποδείξεις σε ξενοδοχείο στη Μύκονο και παρεμπόδιση υπαλλήλων της ΔΟΥ Ρόδου κατά τη διενέργεια προληπτικού ελέγχου

Η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, στο πλαίσιο υλοποίησης του επιχειρησιακού σχεδίου έτους 2015 και για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, ανακοινώνει ότι μετά από επιτόπιο έλεγχο που διενεργήθηκε από τη Δ.Ο.Υ. Μυκόνου, διαπιστώθηκε ότι τουριστική επιχείρηση (ξενοδοχείο) στον Αγ. Ιωάννη της Μυκόνου κατείχε και χρησιμοποιούσε αδήλωτο Φορολογικό Μηχανισμό, ο οποίος και κατασχέθηκε από υπαλλήλους της Δ.Ο.Υ., ενώ η υπόθεση προωθείται για έλεγχο προς την αρμόδια ελεγκτική αρχή.

Ενδεικτικό των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι υπάλληλοι των Δ.Ο.Υ. κατά τη διενέργεια ελέγχων είναι το περιστατικό που σημειώθηκε στη Ρόδο. Συγκεκριμένα συνεργείο ελέγχου της Δ.Ο.Υ. Ρόδου αποτελούμενο από δύο ελεγκτές και συνοδευόμενο από ένστολο αστυνομικό παρεμποδίστηκε κατά την εκτέλεση σχετικής εντολής ελέγχου σε επιχειρήσεις στο χωριό Έμπωνας, από φερόμενο ως γιο ελεγχόμενου επιχειρηματία, ο οποίος με την απειλή άσκησης βίας συνοδευόμενης από φραστική επίθεση και εξύβριση, παρεμπόδισε το συνεργείο από την ολοκλήρωση του ελέγχου. Αμέσως εκδόθηκε από το Τμήμα Ελέγχου της Δ.Ο.Υ. Ρόδου Υπηρεσιακό Σημείωμα Ελέγχου για παρεμπόδιση ελέγχου, ενώ συντάχθηκε και σχετική μηνυτήρια αναφορά προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου.

Σημειώνεται ότι, προς περαιτέρω διερεύνηση του πλαισίου λειτουργίας των επιχειρήσεων, βρίσκεται σε εξέλιξη ευρεία επιχείρηση εξεύρεσης αδήλωτων ταμειακών μηχανών και παρέχονται οι κατάλληλες οδηγίες προς τις Δ.Ο.Υ., ώστε να κλιμακωθούν οι έλεγχοι νομιμότητας.



Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης