Αποτελέσματα live αναζήτησης

Φοροδιαφυγή: Άμεση πρόσβαση σε τραπεζικούς λογαριασμούς και διασταύρωση στοιχείων σε βάθος 10ετίας

2 Αύγουστου 2015 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά

Φοροδιαφυγή: Άμεση πρόσβαση σε τραπεζικούς λογαριασμούς και διασταύρωση στοιχείων σε βάθος 10ετίας

Πιέζουν τα τεχνικά κλιμάκια των δανειστών για ριζικές τροποποιήσεις στο πλαίσιο των φορολογικών ελέγχων, με σκοπό την πάταξη της φοροδιαφυγής και μάλιστα ως προαπαιτούμενο για την επίτευξη συμφωνίας. Τεχνικά, οι εκτεταμένοι έλεγχοι που θα δίνουν σύμφωνα με πληροφορίες πρόσβαση σε στοιχεία φορολογικών δηλώσεν,καταθέσεων και τραπεζικών κινήσεων σε βάθος 10ετίας μπορούν να ξεκινήσουν άμεσα.

Οι νέες ρυθμίσεις θα επιτρέπουν την απευθείας πρόσβαση σε φορολογικές δηλώσεις αλλά και τραπεζικούς λογαριασμούς φορολογουμένων, από πιστοποιημένους ελεγκτές, με σκοπό  τη διασταύρωση στοιχείων σε βάθος δεκαετίας, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το MEGA.


Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι έλεγχοι θα γίνονται πλέον με τα εξής στάδια:

1. Εισαγγελική παραγγελία ή εντολή ελέγχου

2. Πιστοποιημένοι ελεγκτές (υπάρχουν περίπου 100 στο ΚΕΦΟΜΕΠ) θα έχουν απευθείας πρόσβαση στα δεδομένα των φορολογικών δηλώσεων και τους τραπεζικούς λογαριασμούς οπότε θα μπορούν να δουν άμεσα υπόλοιπα καταθέσεων αλλά και κινήσεις σε βάθος δεκαετίας.

3. Αφού γίνουν οι διασταυρώσεις ο ελεγκτής θα στέλνει ειδοποιητήριο έγγραφο στον οικονομικό εισαγγελέα.

4. Ο οικονομικός εισαγγελέας θα διατάζει τη δέσμευση κινητών και ακίνητων περιουσιακών στοιχείων του ελεγχόμενου ώστε η αρμόδια ελεγκτική Αρχή να κάνει τους τελικούς ελέγχους.

Τεχνικά οι έλεγχοι αυτοί θα μπορούσαν να ξεκινήσουν ακόμη και αύριο, ενώ η διαφορά με το ισχύον σύστημα είναι το ότι ο ελεγκτής δεν θα χρειάζεται να υποβάλει αίτημα στο ΚΕΠΥΟ και το ΚΕΠΥΟ στην ανάλογη τράπεζα.

Όπως μετέδωσε το Mega, στο στόχαστρο μπαίνουν 1.370.000 ΑΦΜ που βρίσκονται σε 68 CD στο Κέντρο Ελέγχου Μεγάλου Πλούτου και αφορούν σε φορολογούμενος με κινήσεις πάνω 300.000 ευρώ σε μία χρήση ή εμβάσματα άνω των 100.000 ευρώ.



Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης