Αποτελέσματα live αναζήτησης

Ενημέρωση για τη φορολογική δήλωση μέσω SMS

12 Ιούνιου 2007 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 2 λεπτά
  • Την έναρξη για δεύτερη χρονιά της υπηρεσίας κινητής τηλεφωνίας M-TAXIS (Mobile TAXIS), από τις 8/6/2007, ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών....
Ενημέρωση για τη φορολογική δήλωση μέσω SMS
Την έναρξη για δεύτερη χρονιά της υπηρεσίας κινητής τηλεφωνίας M-TAXIS (Mobile TAXIS), από τις 8/6/2007, ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών.

Η υπηρεσία M-TAXIS προσφέρει και φέτος τη δυνατότητα στους πολίτες να ενημερωθούν έγκαιρα και έγκυρα για την εκκαθάριση της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος για το οικονομικό έτος 2007. Βασικό κίνητρο για την εκ νέου προσφορά της υπηρεσίας απετέλεσε η πολύ μεγάλη ανταπόκριση που παρουσίασε η περυσινή πρώτη υλοποίησή της, καθώς και η υφιστάμενη τηλεφωνική γραμμή εξυπηρέτησης σε θέματα εκκαθάρισης δηλώσεων φόρου εισοδήματος και η αντίστοιχη ηλεκτρονική υπηρεσία (e-εκκαθάριση).

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν με την αποστολή ενός απλού SMS να εγγραφούν στην υπηρεσία M-TAXIS για το 2007. Το SMS θα πρέπει απλά να αναγράφει τον ΑΦΜ (Αριθμό Φορολογικού Μητρώου) του ενδιαφερόμενου και θα πρέπει να αποσταλεί στον αριθμό 2552. Το κόστος είναι 0,25 ευρώ συν ΦΠΑ 19%. Το κόστος του μηνύματος εγγραφής καλύπτει πλήρως το κόστος της αποστολής όλων των απαντητικών μηνυμάτων και ότι ο πολίτης δεν έχει καμία επιπλέον επιβάρυνση.

Με την εγγραφή του στην υπηρεσία, ο πολίτης εξασφαλίζει ενημέρωση για την εκκαθάριση της δήλωσής του, όποτε αυτή πραγματοποιηθεί, εντός του 2007, ενώ στην περίπτωση που η δήλωση είναι χρεωστική, ο πολίτης θα λαμβάνει έγκαιρες προειδοποιήσεις για την καταβολή των τυχόν οφειλομένων δόσεων. Επίσης θα υπάρχουν ειδοποιήσεις για ειδικές καταστάσεις που μπορεί να προκύψουν κατά τη διαδικασία επεξεργασίας και εκκαθάρισης της δήλωσης. Κάθε ενημέρωση του πολίτη θα πραγματοποιείται μέσω αποστολής ενός SMS σε αυτόν.

Η υπηρεσία θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί αρχικά από τους συνδρομητές των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας COSMOTE, WIND (πρώην TIM) και Q-PHONE. Από τις 20 Ιουνίου 2007 η υπηρεσία θα είναι διαθέσιμη και για τους συνδρομητές της Vodafone. Η πληροφορία που θα αποστέλλεται, δεν είναι εμπιστευτική και είναι παρόμοια με αυτή που ήδη δίνεται μέσω της τηλεφωνικής ή της διαδικτυακής αντίστοιχης υπηρεσίας.

www.kathimerini.grμε πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕΔημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης