Αποτελέσματα live αναζήτησης

Πρωταθλήτριες διαφθοράς οι πολεοδομίες και το σύστημα υγείας

8 Ιούνιου 2007 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
  • Οι πολεοδομίες, αλλά και το σύστημα υγείας, κυρίως σε ότι αφορά τη διαχείριση και την προμήθεια νοσοκομειακού υλικού κρατούν τα σκήπτρα της κακοδιοίκησης και της διαφθοράς για μία ακόμη χρονιά σύμφωνα με έκθεση που παρουσίασε ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής....
Πρωταθλήτριες διαφθοράς οι πολεοδομίες και το σύστημα υγείας

Οι πολεοδομίες, αλλά και το σύστημα υγείας, κυρίως σε ότι αφορά τη διαχείριση και την προμήθεια νοσοκομειακού υλικού κρατούν τα σκήπτρα της κακοδιοίκησης και της διαφθοράς για μία ακόμη χρονιά σύμφωνα με έκθεση που παρουσίασε ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής.

Δεν έκρυβε ιδιαίτερες εκπλήξεις η συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής, ο οποίος παρουσίασε 1860 πορίσματα και εκθέσεις που πραγματοποίησε το 2006.

Για τον κ. Ρακιντζή, η διαφθορά και η κακοδιοίκηση στο δημόσιο τρέφονται σε σημαντικό βαθμό από την πειθαρχική ατιμωρησία των υπαλλήλων και την ανεπάρκεια των ελέγχων. Επίσης, οι πειθαρχικές ποινές που επιβάλλονται είναι εξαιρετικά ελαστικές και ανέφερε ως χαρακτηριστικό παράδειγμα την περίπτωση του πρώην υπεύθυνου λογιστηρίου στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, ο οποίος καταδικάστηκε χθες σε τρεις φορές ισόβια, ενώ πειθαρχικά του είχε επιβληθεί σε πρώτο βαθμό ποινή παύσης μόλις τριών μηνών!

Μία ακόμη ενδεικτική περίπτωση είναι αυτή εκπαιδευτικού, ο οποίος αν και διακινούσε μαζί με άλλα 15 άτομα, στο ιντερνέτ εικόνες παιδικής πορνογραφίας, τιμωρήθηκε πειθαρχικά με την ποινή της τετράμηνης προσωρινής παύσης των καθηκόντων του.

Η κατάσταση στις Πολεοδομίες παραμένει προβληματική, παρατήρησε ο κ. Ρακιντζής και συμπλήρωσε ότι το ζήτημα της κατεδάφισης των αυθαιρέτων που ξεφυτρώνουν συνέχεια και παντού, μπορεί να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά μόνο με την ίδρυση μίας κεντρικής υπηρεσίας κατεδαφίσεων, που θα επεμβαίνει και θα κατεδαφίζει τις κραυγαλέες τουλάχιστον περιπτώσεις αυθαίρετων κτηρίων.

Για τις προμήθειες στα νοσοκομεία, είπε ότι γίνεται φοβερή σπατάλη και υπερτιμολογήσεις που φτάνουν μέχρι και 1500%! Ακόμη, οι κατευθυνόμενες συνταγογραφήσεις αναδεικνύονται σε μεγάλο καρκίνωμα στο χώρο της υγείας.

Τέλος, ο κ. Ρακιντζής αναφερόμενος στον απολογισμό της αρχής, σημείωσε ότι παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα 381 υποθέσεις, ασκήθηκαν 198 πειθαρχικές διώξεις και διενεργήθηκαν συνολικά 3.432 έλεγχοι από τα Σώματα Ελέγχου.

Πηγή express


Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης