Αποτελέσματα live αναζήτησης

H ΠΕΦΕ σας ενημερώνει - Πρός Λογιστές και επιμελητήρια Ελλάδος.

  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 8 λεπτά
  • Η Παγκόσμια Τράπεζα IFG μας ενημέρωσε ότι οι Έλληνες που εκμεταλλεύονται εστιατόρια, μπαρ, κέντρα διασκέδασης και οι καλλιτέχνες που εργάζονται σΆ αυτά έχουν εισόδημα κάτω των (7.000¤) επτά χιλιάδων ευρώ ετησίως. Τα στοιχεία τα πήρε η Τράπεζα από το Υπουργείο Οικονομίας & Οικονομικών και αφορούν τη χρήση 2005 (οικ.έτος 2006)...
                 
ΠΡΟΣ

Συναδέλφισσες - Συνάδελφοι
Λογιστές - Φοροτέχνες

 Κοιν/ση:  Επιμελητήρια Ελλάδος
    
                                                                                Αθήνα, 1/6/2007
Κύριε Πρόεδρε,

Η Παγκόσμια Τράπεζα IFG μας ενημέρωσε ότι οι Έλληνες που εκμεταλλεύονται εστιατόρια, μπαρ, κέντρα διασκέδασης και οι καλλιτέχνες που εργάζονται σΆ αυτά έχουν εισόδημα  κάτω των (7.000¤) επτά χιλιάδων ευρώ ετησίως. Τα στοιχεία τα πήρε η Τράπεζα από το Υπουργείο Οικονομίας & Οικονομικών και αφορούν τη χρήση 2005 (οικ.έτος 2006). Όλα τα παραπάνω προκαλούν γέλια.

 Εμείς οι φοροτέχνες έχουμε κατΆ επανάληψη καταθέσει προτάσεις αλλά η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομίας & Οικονομικών έχει κολλήσει στα δομημένα ομόλογα. Είναι βέβαιο ότι τα κενά της Διοίκησης δημιουργούν αύξηση της φοροδιαφυγής. Το ίδιο πρόβλημα είχε και η Ιταλία στις ίδιες ως άνω επιχειρήσεις η οποία όμως έλυσε το πρόβλημα με περιστολή της φοροδιαφυγής σε ποσοστό 95%. Προτείναμε στο Υπουργείο να φέρουμε τους Ιταλούς φοροτέχνες με δικά μας έξοδα για να τους ενημερώσουν και ακόμη περιμένουμε να  κλείσουν ημερομηνία συζήτησης!!!!!

Αυτό γίνεται γιατί χρειάζονται τα κέντρα διασκέδασης, τα μπαρ, τους καλλιτέχνες, οι πολιτικοί μας για να τους κάνουν δωρεάν συνεστιάσεις κατά την προεκλογική περίοδο και έτσι τα κέντρα προεξοφλούν τις δωρεάν συνεστιάσεις τόσο των υποψηφίων βουλευτών όσο και των κομμάτων.

Το Υπουργείο Οικονομίας & Οικονομικών θα καταθέσει φορολογικό Νομοσχέδιο μέσα σε ένα μήνα στην Βουλή και το αποκαλεί «ΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΜΟΝΤΕΛΟ», αργότερα στις εκλογές θα πρέπει να ζητήσει η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ψήφους από τους Αμερικάνους!!!!!!!!, μερικά από τα άρθρα:

-  Όποιος ρουφιανεύει θα έχει κίνητρα (φορολογικό άσυλο).
-  Όποιος ζητά διοικητική επίλυση (συμβιβασμό) ο Προϊστάμενος της Εφορίας θα έχει την δυνατότητα ΕΠΑΝΕΛΕΓΧΟΥ στην υπόθεση για λόγους εκβιασμού δηλαδή ή συμφωνείς και πληρώνεις τους φόρους ή διαφωνείς και σου βάζουνε με επανέλεγχο τα δεκαπλάσια (σοβαρό Υπουργείο Οικονομικών έχουμε με αρχές δικαίου και τήρηση της νομιμότητας, μάλλον επαρχία της Ουγκάντας είμαστε).
-Yχρεωτική διενέργεια συναλλαγών μέσω τραπεζικού συστήματος (καταργούνται τα γραμμάτια;;;).
-Την δημιουργία μηχανισμού «παρενόχλησης» των οφειλετών.
-Με το πρόγραμμα κατάσχεσης των περιουσιακών στοιχείων συγχρόνως θα κοινοποιείται και ημερομηνία πλειστηριασμού.
-Κατάργηση των ευεργετικών διατάξεων που υπήρχαν για ειλικρινής φορολογούμενους. Είναι βέβαιο ότι η φιλοσοφία του τωρινού Υπουργείου είναι ότι όλοι είναι φοροφυγάδες. (ΕξΆ ιδίων κρίνουν τα αλλότρια!!!).
Στο υπό ψήφισιν Νομοσχέδιο για τα πρόστιμα, δεν θα  έχει την δυνατότητα συμβιβασμού ο φορολογούμενος.  Αυτό θα έχει ως συνέπεια όλες οι υποθέσεις να καταλήγουν στα Διοικητικά Δικαστήρια.

Τέλος, στο φορολογικό Νομοσχέδιο δεν λείπει και το κερασάκι από την τούρτα. Έχει περάσει διάταξη που προβλέπεται μεγάλης αξίας διαφήμιση (πρόκειται περί προσωπικής προβολής του κ.Γιώργου Αλογοσκούφη και του κ.Αντώνη Μπέζα) για τις δυσμενείς συνέπειες της φοροδιαφυγής.
Την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε Γενική Συνέλευση εις το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους. Ειπώθηκαν πολύ σημαντικά Νομικά θέματα όπως:

1.    Οι προσφυγές σήμερα ανέρχονται στις  350.000 υποθέσεις.
2.    Προχωρεί το Υπουργείο σε παράβολο 2% για προσφυγή από το Διοικητικό Πρωτοδικείο στο Εφετείο δηλαδή καταργεί την ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ.
3.    Σήμερα για να προχωρήσεις από το Διοικητικό Πρωτοδικείο στο Διοικητικό Εφετείο ο συνολικός φόρος πρέπει να είναι 2.000.000 δρχ και άνω. Με την τροποποίηση θα πρέπει να είναι άνω των 5.000.000 δρχ ο κύριος φόρος και μάλιστα κατΆ έτος. Εάν έχουμε πράξη στο Φ.Π.Α. για το έτος 2002 12.500.000 δρχ και ο κύριος φόρος Φ.Π.Α. είναι 4.500.000 και οι προσαυξήσεις 8.000.000 δρχ η υπόθεση δεν συζητείται στο Διοικητικό Εφετείο. Βλέπουμε ότι σήμερα καταργείται ο φορολογικός μας Πολιτισμός.
4.    Ο Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Επικρατείας στην ομιλία του κατέθεσε πλήρη φάκελο στον οποίο είχε πρόστιμα για το έτος 1986 όπου το έτος 2007 οριστικοποιήθηκε η απόφαση από τα Διοικητικά Δικαστήρια. Συνολικά 21 χρόνια στα Δικαστήρια. Ευτυχώς δικαιώθηκε ο φορολογούμενος.
         
 Όπως παρακολουθείται και εσείς η Ν.Δ. έκανε 365.000 προσλήψεις (μη παραγωγικές) τα τελευταία κυρίως δύο χρόνια. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να αυξηθεί το Δημόσιο χρέος από 1/1/2007 έως  31/3/2007 κατά 9,2 δις ευρώ και το ΠΑΣΟΚ έκανε 436.992 προσλήψεις στο Δημόσιο μέσα σε τρία χρόνια κατά το παρελθόν. Αυτή την εκρηκτική αύξηση του χρέους θα κληθεί να πληρώσει ο επιχειρηματικός κόσμος δηλαδή τα μέλη σας – εμείς (πελάτες).

 Πριν δύο μήνες σας ενημερώσαμε ότι τόσο τα Ταμεία Νομικών όσο και τα Ταμεία Προνοίας έχουν καταδικαστεί από το Δικαστήριο Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων (Δ.Ε.Κ.) και έχουν επιβληθεί μεγάλα πρόστιμα. Η επιβολή φόρων και εισφορών πέραν του φόρου συγκέντρωσης κεφαλαίων κατά την σύνταξη ή τροποποίηση του καταστατικού των Α.Ε. και Ε.Π.Ε. δηλ. το χαράτσι 1,5% που πληρώνουμε, στα ως άνω Ταμεία είναι μη νόμιμο σύμφωνα με την οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης (άρθρο 10 69/335 ΕΟΚ) γιατί δεν έχουν αποδεδειγμένα ανταποδωτικό χαρακτήρα.

Σας ενημερώνουμε ότι κανένα Επιμελητήριο της Ελλάδος γιΆ αυτό το θέμα δεν συγκινήθηκε, δεν μας πήραν ούτε τηλέφωνο. Αντίθετα αυτούς που ενδιαφέρει μας συνάντησαν και μας ζήτησαν να το λησμονήσουμε και μάλιστα ανέλαβαν να γίνουν και σπόνσορες σε σεμινάρια δικά μας.

Το Υπουργείο Οικονομικών μας έχει κοροϊδέψει κατΆ επανάληψη όχι μόνο τώρα αλλά και κατά το παρελθόν και είναι ευκαιρία σήμερα λόγω έλλειψης σοβαρότητας και αξιοπιστίας να ψάχνουν να βρουν την ψήφο τους στις εκλογές. Είναι το ελάχιστο που πρέπει να δώσουμε στα μέλη μας όπου και αν ανήκουμε ΠΟΛΙΤΙΚΑ.

Σας προτείνουμε την ίδρυση γραφείων στις Βρυξέλλες με σκοπό να έχουμε Ευρωπαϊκή Δικαιοσύνη και στην Ελλάδα, η οποία πολλές φορές είναι στην πράξη εντελώς διαφορετικά. Εσείς μάλλον είστε ΑΡΝΗΤΙΚΟΙ με την συμπεριφορά σας (εκτός από 4-5 Επιμελητήρια) γιατί προτιμάτε την ανυπαρξία και την απραξία από τη σύγκρουση.

Με τον Νόμο 3259/2004 ψηφίστηκε η ΠΕΡΑΙΩΣΗ ΕΚΚΡΕΜΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ, για τα έτη που εκκρεμούν μέχρι και το έτος 2002 (Διαχειριστικό).

 Όλως παραδόξως με την απόφαση ΦΕΚ Β΄ 1045/22-7-2005 στο άρθρο 4 αναγράφει ότι: «Η έκδοση των ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΩΝ σημειωμάτων από τους προϊσταμένους των αρμοδίων Δ.Ο.Υ.  ……… λήγει στις 30-9-2005. Βλέπουμε λοιπόν ότι το Υπουργείο Οικονομικών ΔΕΝ ΚΑΤΑΡΓΕΙ το Νόμο αλλά την διαδικασία των Εκκαθαριστικών Σημειωμάτων. Δυστυχώς το Υπουργείο μας δεν καταλαβαίνει Ελληνικά.

Εσείς σαν Επιμελητήρια εάν τους είχατε ενημερώνει η ταλαιπωρία των «πελατών σας» θα είχε τελειώσει.  Η αρχή της Νομιμότητας της χρηστής διοίκησης της εύρυθμης λειτουργίας και οι δυσμενείς συνέπειες και η ψυχολογική πίεση σε βάρος του φορολογούμενου θα είχε λήξει.

Επί ημερών του ΠΑΣΟΚ είχαν λειτουργήσει τα Ελεγκτικά Κέντρα Τ.Ε.Κ. Σας είχαμε ενημερώσει ότι έχουμε μεγάλο αριθμό Δικαστικών Αποφάσεων οι οποίες δικαιώνουν τους φορολογούμενους  με το σκεπτικό ότι «εκδόθηκαν οι πράξεις αναρμοδίως από τους Προϊσταμένους των Τ.Ε.Κ. και τυγχάνουν ακυρωτέες αυτεπάγγελτα» και οι φορολογούμενοι παίρνουν τα χρήματα που έχουν καταβάλλει πίσω και αν οφείλουν φόρους  διαγράφονται. Το ίδιο ισχύει υπό προϋποθέσεις και για τα Π.Ε.Κ.

Εμείς  περιμέναμε να καταχωρηθούν οι επιστολές αυτές στα περιοδικά των επιμελητηρίων για ενημέρωση των πελατών σας αλλά δυστυχώς υπάρχει άκρατη ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ. Η ανάπτυξη, η ανταγωνιστικότητα και  η αξιοπιστία της Οικονομίας δεν πετυχαίνουν εάν υπάρχει αυτή η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ.

 Ζητήσατε από τον Υφυπουργό κ.Αντώνη Μπέζα εάν οι προμήθειες από τα SWAPS και τα ΔΟΜΗΜΕΝΑ ΟΜΟΛΟΓΑ έχουν φορολογηθεί, αν δεν έχουν φορολογηθεί  γιατί δεν έγινε προσωρινός έλεγχος ??? όλα τα χαρτιά αυτά μπήκαν στα Ντουλάπια του Αρχείου του Υπουργείου Οικονομίας & Οικονομικών;

Εάν είχαμε κάποιο φουκαριάρη έμπορο ή ελεύθερο επαγγελματία θα τον είχαν κατασπαράξει οι υπηρεσίες του Υπουργείου σας.

Με το άρθρο 21 του Νόμου 3522/2006 ΧΑΡΙΣΑΝ σε 4 ή 5 μεγάλες Βιομηχανίες, οι οποίες χρησιμοποιούσαν εν γνώσει τους πλαστά και εικονικά τιμολόγια, τόσο η Ν.Δ. όσο και το ΠΑΣΟΚ, Δισεκατομμύρια ευρώ βεβαιωμένα ποσά (πρόστιμα Κ.Β.Σ., Φόρο Εισοδήματος, πρόστιμα Φ.Π.Α. κλπ), διαγράφηκαν επίσης αδικήματα ποινικού δικαίου και τους απάλλαξαν από το άρθρο 14 του Ν.2523/97 (μπλοκάρισμα τραπεζικών λογαριασμών, ενημερότητα, δάνεια κατάσχεσης, πληστειριασμούς κλπ).

Δεν είδαμε να δείξει το Υπουργείο Οικονομίας & Οικονομικών  την ίδια ευαισθησία και για τους μικρούς πελάτες σας ή δεν έχουν τα ίδια δικαιώματα; Ας εξαφανιστούν όλοι οι μικρομεσαίοι.
      Οι μισθοί στα μπλε  τρωκτικά είναι τρομακτικοί!
      α) Στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο 100 μπλε απόφοιτοι Γυμνασίου έχουν μηνιαίο μισθό από 7.000 - 10.000 ευρώ.
      β) Στην Βουλή  ζητήθηκε εάν ο κουμπάρος του Καραμανλή κ.Δημήτρης Μηλιάκος Διοικητής της Αγροτικής Τράπεζας, λαμβάνει μηνιαίως μισθό 30.000 ευρώ και κανένας δεν απάντησε μέχρι σήμερα.
      γ) Κατετέθη στην Βουλή ότι οι Πρόεδροι των Ταμείων για τα δομημένα ομόλογα παίρνουν ετησίως 80.000 – 100.000 ευρώ. Όσα θα πάρετε εσείς κύριοι Σύνταξη σε 10 χρόνια.

Όσους φόρους και να πληρώνεται δεν αρκούν για τις μπλε ακρίδες σήμερα. Είχαμε παράταση της παραγραφής για 2 χρόνια. Αυτό δείχνει την πλήρη ανικανότητα του Υπουργείου Οικονομικών.  Εμείς ( η Π.Ε.Φ.Ε.) έχει προσφύγει στα Διοικητικά Δικαστήρια.

Ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κ.Γεώργιος Αλογοσκούφης δήλωσε σε συνέντευξη πριν μερικές ημέρες στην Θεσσαλονίκη ότι είχαμε τεράστια φορολογική μεταρρύθμιση και το πιο Δίκαιο Φορολογικό Σύστημα γιΆ αυτό έχουμε 350.000  Προσφυγές στα Διοικητικά Δικαστήρια.
       ΓιΆ αυτό δεν έχουμε επενδύσεις και ανάπτυξη στη χώρα μας.
       ΓιΆ αυτό έχουν πάει στα Σκόπια και στην Αλβανία σχεδόν όλες οι Ελληνικές Επιχειρήσεις.
       ΓιΆ αυτό έχουμε ανεργία 32% στους Νέους μας.
       ΓιΆ αυτό έχουμε γραφειοκρατία που αποτρέπει τις επιχειρήσεις να εγκατασταθούν στην Ελλάδα.
       ΓιΆ αυτό έχουμε τεράστια φοροδιαφυγή και εισφοροδιαφυγή.
       ΓιΆ αυτό έχουμε σύμφωνα με την Τράπεζα Ελλάδος ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ 104,6% του Α.Ε.Π. (Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν). Το ΑΕΠ ΙΡΛΑΝΔΙΑΣ 24%, ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ  7%, ΣΟΥΗΔΙΑ 2,7%, ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ 23% κ.λ.π. Γιατί  τέτοια ανικανότητα στην Ελλάδα;

Όσο απομακρύνεται η συναίνεση του Υπουργείου Οικονομικών από τα  Επιμελητήρια Ελλάδος – Εφοριακούς – Λογιστές – Φοροτέχνες – Ορκωτούς τόσο θα απομακρύνεται και η προοπτική μεταρρύθμιση ανάπτυξης – επενδύσεων -  περιστολής φοροδιαφυγής – εισφοροδιαφυγής και ανεργίας. Μάλλον προσπαθούν να πουλήσουν ψυγεία στους  Εσκιμώους.

Το Δ.Σ. της Π.Ε.Φ.Ε. είναι στην διάθεσή σας για θέματα φορολογικά - εργατικά - ασφαλιστικά καθώς και για θέματα Κτηματολογίου.
Μπορείτε τις ανακοινώσεις μας να τις καταχωρείται στα
έντυπά σας όποιες κρίνετε ότι σας ικανοποιούν.
       Η δική μας ιστοσελίδα είναι www.pefe.gr και το e - mail  μας είναι [email protected]
       Ευχόμαστε δύναμη στο έργο σας και είμαστε ειλικρινά στη διάθεσή σας.

Υ.Γ. Ετοιμάζουν να αυξήσουν με Υπουργική Απόφαση το Ελάχιστο Κόστος Κατασκευής  Οικοδομής (Ε.Κ.Κ.Ο.) κατά 50% είτε είναι κατασκευαστική εταιρεία είτε ιδιώτης. Αυτό θα έχει σαν συνέπεια να αυξηθεί το Φ.Π.Α., το Ι.Κ.Α. Οικοδομής, το κέρδος, την αμοιβή Δικηγόρου – Μηχανικού – Συμβολαιογράφου κλπ.
Η απόφαση αυτή θα λέγεται από το Υπουργείο Οικονομίας & Οικονομικών: «Φόρος Πολυτελείας».     

    
Μετά τιμής για το Δ.Σ.    
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ    ΟΙ  ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΙ    Ο  Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΩΝ/ΝΟΣ ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΣ    ΜΑΝΟΥΣΟΣ ΝΤΟΥΚΑΚΗΣ    ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΡΟΥΣΣΟΣ
    ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΒΟΥΚΗΣ    
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης