Αποτελέσματα live αναζήτησης

Υπερψηφίστηκε ο Τελωνειακός Κώδικας

7 Ιούνιου 2007 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
  • Υπερψηφίστηκε στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής το σχέδιο νόμου για την αναμόρφωση του τελωνειακού κώδικα. Το νομοσχέδιο υπερψηφίστηκε από τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, ενώ καταψηφίστηκε από τα κόμματα της Αριστεράς.....
Υπερψηφίστηκε ο Τελωνειακός Κώδικας

Υπερψηφίστηκε στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής το σχέδιο νόμου για την αναμόρφωση του τελωνειακού κώδικα. Το νομοσχέδιο υπερψηφίστηκε από τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, ενώ καταψηφίστηκε από τα κόμματα της Αριστεράς.

Ο εισηγητής της ΝΔ Αναστάσιος Λιάσκος στάθηκε, στη δευτερολογία του, ιδιαίτερα στις λοιπές διατάξεις του νομοσχεδίου, σημειώνοντας πως ικανοποιούν αιτήματα διαφόρων κοινωνικών κλάδων - των οδηγών ταξί για την ανανέωση του στόλου τους, των αναπήρων και των πολυτέκνων για την αύξηση των κυβικών των αυτοκινήτων που θα μπορούν να αγοράσουν χωρίς την καταβολή τελών ταξινόμησης, των αγροτών για την απαλλαγή τους από πρόστιμα για χρήση πετρελαίου θέρμανσης στα αυτοκίνητα τύπου τζιπ, των εμπόρων για την δίωξη της εισαγωγής προϊόντων «μαϊμούδων».

Από πλευράς του, ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ Κώστας Γείτονας διευκρίνισε πως το κόμμα του υπερψηφίζει το νομοσχέδιο. Παρατήρησε, ωστόσο, πως, παρά τις «προεκλογικές παροχές» που εμπεριέχει, δεν συνιστά υλοποίηση των υποσχέσεων της Νέας Δημοκρατίας προς τις ευπαθείς κοινωνικές τάξεις.

Τέλος, ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ επανέλαβε ότι το νομοσχέδιο δεν αντιμετωπίζει αποτελεσματικά το ζήτημα της λαθρεμπορίας και ζήτησε από την κυβέρνηση να πάρει μέτρα που να συντονίζουν τις ενέργειες των διωκτικών αρχών, «ώστε να έχουμε το μεγαλύτερο αποτέλεσμα στην πάταξη του λαθρεμπορίου».

Πηγή Express


Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης