Αποτελέσματα live αναζήτησης

Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα : Αύξηση επιτοκίων στο 4%

7 Ιούνιου 2007 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
  • Την αύξηση των επιτοκίων στο 4% ανακοίνωσε το μεσημέρι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, αφήνοντας παράλληλα ανοικτό το ενδεχόμενο για περαίτερω ενίσχυση του κόστους δανεισμού εντός του έτους.
ΕΚΤ: Αύξηση επιτοκίων στο 4%

Την αύξηση των επιτοκίων στο 4% ανακοίνωσε το μεσημέρι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, αφήνοντας παράλληλα ανοικτό το ενδεχόμενο για περαίτερω ενίσχυση του κόστους δανεισμού εντός του έτους.

Με δεδομενο ότι οι αγορές έχουν προεξοφλήσει την σημερινή απόφαση, η προσοχή στράφηκε στην συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Ευρωπαίος Τραπεζίτης κ. Τρισέ, σε προσπάθεια αποκωδικοποίησης των επόμενων κινήσεων.

Ο κ. Τρισέ άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο και νέων αυξήσεων κατά τη διάρκεια του τρέχοντος έτους.

«Δεδομένου του ευνοϊκού οικονομικού περιβάλλοντος, η νομισματική πολιτική συνεχίζει να είναι διευκολυντική» τόνισε ο κ. Τρισέ. «Ως εκ τούτου, είναι δικαιολογημένες οι έγκαιρες ενέργειες από την πλευρά της ΕΚΤ και θα παρακολουθούμε στενά όλες τις εξελίξεις ώστε να μην υλοποιηθούν τα μεσοπρόθεσμα πληθωριστικά ρίσκα» δήλωσε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΕΚΤ.
Οπως προκύπτει από την εικόνα των προθεσμιακών συμβολαίων η αγορά εκτιμά οτι θα γίνει τουλάχιστον μία ακόμη αύξηση εντός του 2007.

Οι αναλυτές, μάλιστα, θεωρούν πιθανές ακόμα και δύο νέες αυξήσεις το επόμενο δωδεκάμηνο.

Στις ΗΠΑ, αντίθετα, αναλυτές και επενδυτές δείχνουν πεπεισμένοι ότι τα επιτόκια θα παραμείνουν στο σημερινό επίπεδο για καιρό.

Ο επικεφαλής της Fed, Μπεν Μπερνάνκε υποστήριξε ότι «αν και υπάρχουν τάσεις αποκλιμάκωσης στον δομικό πληθωρισμό», εντούτοις παραμένουν οι κίνδυνοι η πρόβλεψη αυτή να αποδειχθεί υπερβολικά αισιόδοξη, προαναγγέλλοντας ουσιαστικά διατήρηση των επιτοκίων στα ισχύοντα επίπεδα.
Πηγή Ημερησια

 Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης