Eνημέρωση για την συνάντηση των οικονομολόγων στο ξενοδοχείο ACROPOL στην Αθήνα

Επιχειρήσεων Νέα

7 Ιούνιος 2007
Έγινε συνάντηση, ενημέρωση των Οικονομολόγων μετά από πρόσκληση της Ανεξάρτητης Κίνησης Οικονομολόγων Ελλάδας στο ξενοδοχείο ACROPOL στην Αθήνα. Taxheaven.gr

Έγινε συνάντηση, ενημέρωση των Οικονομολόγων μετά από πρόσκληση της Ανεξάρτητης Κίνησης Οικονομολόγων Ελλάδας στο ξενοδοχείο ACROPOL στην Αθήνα.
 
Στη συζήτηση που έγινε Ομιλητές ήταν οι:
 
Αλεβιζάκης Παναγιώτης Γ.Γ. του Ο.Ε.Ε.
 
Κούκουνας Κωνσταντίνος Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Οικονομολόγων
 
Θεοδωρακόπουλος Παναγιώτης Πρόεδρος του Συλλόγου Οικονομολόγων Αττικής

Η ενημέρωση κάλυψε όλα τα τρέχοντα επαγγελματικά θέματα που αφορούν τους συναδέλφους και την εργασία τους καθώς και τις εξελίξεις που αναμένουμε για το επάγγελμα του Οικονομολόγου.Στάθηκαν ιδιαίτερα στην αναγκαία κατάργηση του άρθρου 38 Ν. 2873/2000 τις διαβεβαιώσεις που αφειδώς δίνει η πολιτική ηγεσία και την ατολμία επίσης της πολιτικής ηγεσίας που δεν έχει την θέληση να αναμετρηθεί με συμφέροντα και αγκυλώσεις και είναι δέσμια των επιθυμιών της «Καραγιώργη και Σερβίας».

Ενημέρωσαν τους συναδέλφους για τις πρωτοβουλίες του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας για την σύνδεση του Μητρώου του Ο.Ε.Ε. με την Γ.Γ. Π.Σ. και όλες τις Διαδικτυακές πύλες του Υπουργείου ως επίσης γιατί καθυστερά η σύνδεση του Μητρώου και ποιοί παρακωλύουν αυτό το έργο, που δεν είναι άλλο από τα γνωστά συμφέροντα της «Καραγιώργη και Σερβίας».

Στις εξελίξεις του ελεγκτή του Ν.2190/20 αναφέρθηκαν στην επιθυμία της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Ανάπτυξης του κ. Παπαθανασίου να προβεί στην κατάργησή του. Στάθηκαν ιδιαίτερα στον λαϊκισμό που χρησιμοποιεί ο κ. Παπαθανασίου προκειμένου να προβεί στην κατάργηση του ελεγκτή , αφού δεν έχει το θάρρος να αναμετρηθεί και να απαλλάξει τους Επιχειρηματίες από τις άσκοπες δημοσιεύσεις στον Τύπο, προχωρά στην κατάργηση του ελεγκτή ως επίσης και για να λύσει διαφορές στο Κομματικό του περιβάλλον και να «εκδικηθεί» αντιπάλους του Οικονομολόγους μέσα στο Κόμμα του.

Έγινε εκτενής αναφορά στο ρόλο των Τραπεζών και των Ελεγκτικών Εταιρειών, την ανοχή που δίνουν οι κομματικές παρατάξεις στην Κεντρική Διοίκηση του Ο.Ε.Ε. ως επίσης και την ανοχή που έχει απέναντι στις ελεγκτικές Εταιρείες και στις Τράπεζες το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας.

Ενημέρωσαν τους συναδέλφους ότι από τη στιγμή που η Κ.Δ. του Ο.Ε.Ε. και η Συνέλευση των Αντιπροσώπων αρνήθηκαν να στηρίξουν πρόταση της Ανεξάρτητης Κίνησης Οικονομολόγων για έλεγχο των Τραπεζών και των Ελεγκτικών Εταιρειών η Ανεξάρτητη Κίνηση Οικονομολόγων θα προσφύγει στην Δικαιοσύνη.

Για τη πορεία των εργασιών εκκαθάρισης των Μητρώων του Ο.Ε.Ε. (Μητρώο Μελών, Μητρώο Φοροτέχνη Λογιστή) αναφέρθηκαν σε ποιά απαράδεκτη κατάσταση παρελήφθη, ποιοί το οδήγησαν εδώ που είναι σήμερα, ποιές ενέργειες έχουν γίνει μέχρι τώρα και ποιοί και για ποιούς λόγους παρακωλύουν την ολοκλήρωση των εργασιών.

Ζήτησαν την γνώμη των συναδέλφων στην πρωτοβουλία του Ο.Ε.Ε. για την δημιουργία κώδικα δεοντολογίας που θεωρείται απαραίτητο όργανο για την λειτουργία του Ο.Ε.Ε. και την στήριξη του επαγγέλματος.
 
Για το ταμείο των Οικονομολόγων ανέδειξαν την υποκρισία των Κομματικών παράταξεων στον Ο.Ε.Ε. που δεν εγγράφονται ως μέλη του και αυτή η τόσο σοβαρή πρωτοβουλία έχει τη στήριξη δυστυχώς μόνο της Ανεξάρτητης Κίνησης Οικονομολόγων. Γνώρισαν στους συναδέλφους που έχουν τοποθετηθεί τα χρήματα και για τη σίγουρη και σοβαρή διαχείριση που γίνεται μέχρι στιγμής.

Έγινε ιδιαίτερη συζήτηση για τις τελευταίες αποφάσεις του Υπουργού κ. Αλογοσκούφη ο οποίος απέκλεισε τους Οικονομολόγους να ενταχθούν στο πρόγραμμα Εμπορίου και Παροχής Υπηρεσιών ενώ παράλληλα έδωσε το αποκλειστικό δικαίωμα στις Τράπεζες να συντάσουν τις μελέτες του συγκεκριμένου προγράμματος. Καυτηρίασαν τις επιλογές του κ. Αλογοσκούφη που θέλει, όλα στις Τράπεζες και όλα για τις Τράπεζες, αφήνοντας στο περιθώριο τους συναδέλφους Οικονομολόγους.

Τέλος στάθηκαν ιδιαίτερα στις εξελίξεις που έρχονται από την εφαρμογή των προτάσεων της επιτροπής κατά της Φοροδιαφυγής και της πολιτικής του Υπουργείου να κρατάει μακρυά από την Επιτροπή αντιπροσωπευτικές Σινδικαλιστικές Οργανώσεις και ιδιαίτερα το Ο.Ε.Ε. ενώ εκφράστηκαν ανησυχίες ότι την Επιτροπή αυτή αποτελούν άνθρωποι που δεν έχουν καμμία σχέση με την χώρα μας.

Κάλεσαν το σύνολο των Συναδέλφων να έχουν ενεργή συμμετοχή στα δρώμενα του Ο.Ε.Ε. και τους γνωστοποίησαν ότι η αποχή και η διαμαρτυρία που δεν είναι οργανωμένη δεν πρόκειται να αλλάξει την κατάσταση στον χώρο μας και στο επάγγελμά μας.

ΜΕ ΤΙΜΗ Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ