Αποτελέσματα live αναζήτησης

Αυστηρά μέτρα για την πάταξη του λαθρεμπορίου

  • Αυστηρά μέτρα για την πάταξη του λαθρεμπορίου των καυσίμων προανήγγειλε χθες στη Βουλή ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Αντώνης Μπέζας. Μιλώντας στο πλαίσιο του νομοσχεδίου για την αναμόρφωση του τελωνειακού κώδικα ο κ. Μπέζας γνωστοποίησε...
Αυστηρά μέτρα για την πάταξη του λαθρεμπορίου

Αυστηρά μέτρα για την πάταξη του λαθρεμπορίου των καυσίμων προανήγγειλε χθες στη Βουλή ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Αντώνης Μπέζας. Μιλώντας στο πλαίσιο του νομοσχεδίου για την αναμόρφωση του τελωνειακού κώδικα ο κ. Μπέζας γνωστοποίησε ότι η κυβέρνηση θα καταθέσει πολύ σύντομα στη Βουλή ξεχωριστό νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου των καυσίμων με μέτρα κυρίως φορολογικού χαρακτήρα.

Ο κ. Μπέζας αρνήθηκε να δώσει περαιτέρω πληροφορίες για τη φύση των μέτρων και περιορίσθηκε να επισημάνει ότι θα επέλθουν ριζικές αλλαγές στο καθεστώς εισαγωγής, διακίνησης και εμπορίας των καυσίμων από την εισαγωγή τους στο διυλιστήριο μέχρι και τις φορολογικές αποθήκες. Υπενθύμισε ακόμη, ότι τα μέτρα αυτά, αποτελούν δέσμη που περιέχεται στο πόρισμα της επιτροπής που είχε συσταθεί στο υπουργείο Οικονομικών για τη μελέτη του προβλήματος και πρότεινε τη λήψη βραχυπρόθεσμων, μεσοπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων παρεμβάσεων.

«Τρία χρόνια στην κυβέρνηση έρχεστε σήμερα και μας ανακοινώνετε τρεις μήνες πριν τις εκλογές, ότι θα φέρετε νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου των καυσίμων χωρίς να μας λέτε ποια είναι αυτά τα μέτρα. Προφανώς δεν τα ανακοινώνετε γιατί έχουν πολιτικό κόστος» απάντησε ο βουλευτής του ΠαΣοΚ κ. Ανδρέας Μακρυπίδης παρατηρώντας παράλληλα ότι η κυβέρνηση αδρανοποίησε τον ελεγκτικό μηχανισμό και βρίσκεται σε αδυναμία να εισπράξει τις καταγεγραμμένες και απαιτητές από το κράτος οφειλές.
Πηγή Κέρδος


Θέλετε να δείτε τα σχόλια; Η προβολή των σχολίων απαιτεί την ενεργοποίηση των cookies, επιλογή η οποία έχει απενεργοποιηθεί απο εσάς.
Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies πατώντας εδώ και να επιτρέψετε την προβολή των σχολίων σε κάθε άρθρο.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης