Αποτελέσματα live αναζήτησης

Ε.Φ.Ε.Ε.Θ.: «Λέμε ΝΑΙ στην Ευρώπη ΝΑΙ στο ευρώ - Δε δίνουμε λευκή επιταγή στους εταίρους μας»

  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 5 λεπτά

ΕΝΩΣΗ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (Ε.Φ.Ε.Ε.Θ.)
ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ 22 - 546 26 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΤΗΛ.: 2310/554.073 - FAX: 2310/523.666   
www.efeeth.gr,  e-mail:  [email protected]

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Θεσσαλονίκη 2/6/2015
 
Το Δ.Σ της ΕΦΕΕΘ στη συνεδρίαση της 30/06/2015 ασχολήθηκε με το  δημοψήφισμα που θα διεξαχθεί τη Κυριακή 05/07/2015 και αποφάσισε κατά πλειοψηφία να πάρει θέση για το πιο σοβαρό εθνικό θέμα της μεταπολιτευτικής περιόδου για τη χώρα μας και το λαό της, ο οποίος καλείται με τη ψήφο του να αποφασίσει πλέον για το μέλλον του.

Η ΕΦΕΕΘ  δεν μπορεί να σιωπήσει μετά το κλείσιμο των τραπεζών και του capital control, γιατί παίζεται πλέον το μέλλον της χώρας, των επιχειρήσεων, των θέσεων εργασίας, η ύπαρξη των γραφείων μας, η ύπαρξη η δική μας  ως επαγγελματίες και των παιδιών μας.

Το πιο σημαντικό επίτευγμα της μεταπολεμικής Ελλάδας είναι η ένταξή της το 1981 ως ισότιμου μέλους στην ευρωπαϊκή ένωση και από το 2002 στη νομισματική ένωση.
 
Η συμμετοχή της χώρας μας στη ένωση των πιο αναπτυγμένων και πολιτισμένων χωρών του κόσμου, έφερε, ανάπτυξη,  καλύτερο βιοτικό επίπεδο για  το λαό μας, δημιούργησε το  κοινωνικό κράτος, εδραίωσε τη δημοκρατία, καθιέρωσε την ελευθερία, το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, την αμυντική ασφάλεια και δημιουργήθηκαν χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις  οι οποίες είναι και η ραχοκοκαλιά της εθνικής μας οικονομίας. Δυστυχώς όμως διογκώθηκε υπέρμετρα ο δημόσιος τομέας και κυρίως το αντιπαραγωγικό κομμάτι του σε βάρος του ιδιωτικού.

Είναι αλήθεια, ακόμη, ότι η οικονομική κρίση που ήρθε από την Αμερική το 2009, αποκάλυψε τις ανισότητες μέσα στη Ευρωπαϊκή Ένωση  μεταξύ του πλεονασματικού Βορρά και του ελλειμματικού Νότου και τα  μνημόνια που επιβλήθηκαν στην Ελλάδα για τη χρηματοδότηση και την αναδιοργάνωση του δημόσιου χρέους της, για δημοσιονομική εξυγίανση και τη δημιουργία πλεονασμάτων για πρώτη φορά στους προϋπολογισμούς, έπληξαν με βιαιότητα σημαντικό μέρος των Ελλήνων την τελευταία πενταετία, με αύξηση σε επίπεδα ρεκόρ της ανεργίας κυρίως στους νέους, το κλείσιμο χιλιάδων μικρομεσαίων κυρίως επιχειρήσεων, τη μείωση των αμοιβών μισθωτών, συνταξιούχων και των κερδών των επιχειρήσεων. Φυσικά στην αντιμετώπιση της πρωτοφανούς κρίσης, έγιναν πολλά και αδικαιολόγητα λάθη και δεν επιδείχθηκε η αναγκαία εθνική ομοψυχία. Οι ευθύνες είναι τεράστιες κυρίως για όλες τις κυβερνήσεις αλλά και εν μέρει στις αντιπολιτεύσεις που υιοθετούσαν άκριτα παντός είδους συντεχνιακά αιτήματα.

Βεβαίως, μεγάλες ευθύνες έχουν και  τα ευρωπαϊκά  θεσμικά όργανα, που δεν ήλεγχαν που πήγαιναν τα τεράστια κοινοτικά κονδύλια που εισέρεαν στη χώρα για την ανάπτυξη  της οικονομίας της και δεν αξιολογούσαν τα οικονομικά στοιχεία που τους έστελναν οι κυβερνήσεις της Ελλάδας.

Παρόλα αυτά όμως, ο Ευρωπαϊκός προσανατολισμός της χώρας και το κοινό νόμισμα, εξασφαλίζει στους εργαζόμενους όλα τα αγαθά υλικά και πολιτιστικά της Ευρώπης, οι επιχειρήσεις, οι αγρότες και οι άνεργοι ενισχύονται από τα προγράμματα ΕΣΠΑ, συμμετέχει ισότιμα στα ευρωπαϊκά όργανα, συναποφασίζει για όλα τα θέματα και βρίσκεται με ένα δείκτη προστασίας για την εξασφάλιση της ρευστότητας της οικονομίας  την απρόσκοπτη χρηματοδότηση  από την ΕΚΤ του τραπεζικού συστήματος και από κάθε άποψη η Ελλάδα είναι σε προνομιακή θέση, έναντι όλων των γειτονικών λαών.

Το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015,  κατά τη γνώμη μας δεν έπρεπε να προκηρυχτεί  και να καλείται ο λαός μας που βρίσκεται σε εύλογη απόγνωση, ξαφνικά και εν βρασμό ψυχής να αποφασίσει σε επτά ημέρες χωρίς επαρκή ενημέρωση για τη τύχη του, ενώ πριν πέντε μήνες εξέλεξε μία νέα κυβέρνηση για να λύσει τα προβλήματα του.

Σε κάθε περίπτωση όμως το δημοψήφισμα εάν διεξαχθεί, θέτει  το λαό μας ενώπιον ενός διχαστικού διλήμματος, καταλυτικής σημασίας τόσο για το άμεσο όσο και για το απώτερο μέλλον της χώρας. Ενός διλήμματος που είναι καθοριστικό όχι μόνο για μας τους ίδιους, αλλά προπάντων για την τύχη των παιδιών μας.

Τη στιγμή αυτή πρέπει ο καθένας από εμάς να αναλογισθεί τις ευθύνες του, αν και δεν έπρεπε η κυβέρνηση να ρίξει σε όλους εμάς τόσο μεγάλο βάρος και να μας διχάσει.

Η Ελλάδα πρέπει να μείνει οικονομικά, πολιτικά και πολιτιστικά στην Ευρώπη και την Ευρωζώνη, μέσα στην οποία με εθνική ομοψυχία και συνεννόηση, με πολύ δουλειά, σωστή, συνετή οικονομική και αναπτυξιακή πολιτική, μπορεί να χτίσει τη νέα της οικονομία, σε παραγωγική και υγιή βάση χωρίς σπατάλες και διαφθορά.

Να δημιουργήσει νέες  επιχειρήσεις και θέσεις εργασίας κυρίως για τους νέους τους οποίους δεν πρέπει με τίποτε να αφήνουμε να φεύγουν στο εξωτερικό. Το αύριο ανήκει σε αυτούς, χτίζοντας με καινοτόμες μεθόδους και συμμαχίες, τη νέα Ελλάδα.

Ένα αρνητικό αποτέλεσμα, θα μας βγάλει από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ευρώ, χωρίς ισχυρούς συμμάχους θα μας οδηγήσει σε άγνωστο και επικίνδυνο δρόμο, θα απομονωθεί διεθνώς η χώρα, θα είναι ευάλωτη σε κάθε εσωτερικό και εξωτερικό κίνδυνο, θα επιδεινωθεί η ανθρωπιστική κρίση, θα υπάρξει άμεσα έλλειψη, φαρμάκων, τροφίμων, αγαθών πρώτης ανάγκης, πρώτων υλών, εμπορευμάτων και καυσίμων, θα επιφέρει την άμεση και πλήρη εξαθλίωση όλων, ιδίως όμως των οικονομικά ασθενέστερων, οι άνεργοι που θα αυξηθούν με γεωμετρική πρόοδο δεν θα βρουν εργασία τα επόμενα πολλά χρόνια, οι νέοι που θα θελήσουν να επιχειρήσουν μαζί με τους αγρότες θα χάσουν τα κοινοτικά κονδύλια και τις επιχορηγήσεις, οι τράπεζες λόγω των  capital controls δεν θα δίνουν δάνεια, θα κουρευτούν οι καταθέσεις των φτωχών ανθρώπων και των επιχειρήσεων λόγω της μη χρηματοδότησης του τραπεζικού συστήματος μέσω του ELA, θα καταρρεύσουν τα έσοδα του κράτους και των ασφαλιστικών ταμείων, οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι συνταξιούχοι θα πληρώνονται έναντι, θα κλονιστεί το σύστημα υγείας και παιδείας  και τέλος η ασφάλεια της χώρας μας θα τεθεί σε άμεσο κίνδυνο, χωρίς καμιά προοπτική στήριξης από κανένα.

Λέμε λοιπόν ΝΑΙ στην Ευρώπη ΝΑΙ στο ευρώ, γιατί είναι εθνικό μας καθήκον, δε δίνουμε λευκή επιταγή στους εταίρους μας, δεν είμαστε συνένοχοι με κανέναν και καλούμε όλους τους συναδέλφους μας, τους επιχειρηματίες, τους εργαζόμενους, το λαό μας, τη Κυριακή  να στηρίξουν την επιλογή αυτή, γιατί πεινασμένος και απομονωμένος λαός δεν είναι ποτέ υπερήφανος.


ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ



Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης