Αποτελέσματα live αναζήτησης

Ταμειακές μηχανές στα πρατήρια

1 Ιούνιου 2007 Σχόλια
  • Την τοποθέτηση αυτόματων ηλεκτρονικών ταμειακών μηχανών στα πρατήρια καυσίμων και τα βυτιοφόρα και την ενοποίηση των φόρων στις βενζίνες προωθεί το υπουργείο Οικονομικών για να περιορίσει το λαθρεμπόριο καυσίμων. Τα μέτρα αυτά αναμένεται να συμπεριληφθούν στο νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, το οποίο αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή μέχρι το τέλος Ιουνίου...
Ταμειακές μηχανές στα πρατήρια


Την τοποθέτηση αυτόματων ηλεκτρονικών ταμειακών μηχανών στα πρατήρια καυσίμων και τα βυτιοφόρα και την ενοποίηση των φόρων στις βενζίνες προωθεί το υπουργείο Οικονομικών για να περιορίσει το λαθρεμπόριο καυσίμων. Τα μέτρα αυτά αναμένεται να συμπεριληφθούν στο νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, το οποίο αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή μέχρι το τέλος Ιουνίου.

Το θέμα της καταστολής του εκτεταμένου φαινομένου διακίνησης λαθραίων προϊόντων έθεσε ο υφυπουργός Οικονομικών Αντώνης Μπέζας κηρύσσοντας την έναρξη των εργασιών του 17ο συνεδρίου της Ομοσπονδίας Τελωνειακών Υπαλλήλων Ελλάδος που πραγματοποιείται στα Σύβοτα του νομού Θεσπρωτίας. Εκτός από τα μέτρα που θα περιληφθούν στο νομοσχέδιο για τη φοροδιαφυγή το υπουργείο Οικονομικών για να αντιμετωπίσει το λαθρεμπόριο θα λάβει και άλλα μέτρα, όπως:

1 Απόκτηση δυο αντιλαθρεμπορικών σκαφών συνολικού προϋπολογισμού 2 εκατ. ευρώ (έχει προκηρυχθεί διαγωνισμός) και θα ξεκινήσουν διαδικασίες προμήθειας ακόμα πέντε σκαφών, με στόχο τον εντοπισμό μεταξύ άλλων και της παράνομης διακίνησης καυσίμων και τσιγάρων.

2 Εγκατάσταση σύγχρονου ηλεκτρονικού συστήματος στα τελωνεία Προμαχώνα, Εξοχής και Ορμενίου, που θα μετατραπούν σε τμήματα Πληροφοριών, Παραποιημένων και Δίωξης. Συνολικά 19 τελωνεία που καλύπτουν τις συνοριακές διόδους με Ιταλία, Αλβανία, ΠΓΔΜ, Βουλγαρία και Τουρκία θα εξοπλιστούν με τα εξειδικευμένα συστήματα ελέγχου.

3 Διενέργεια τελωνειακών διαδικασιών αποστολέων και παραληπτών εμπορευμάτων από τις εγκαταστάσεις τους.

4 Ηλεκτρονική επικοινωνία μέσω του μηχανογραφικού συστήματος Icis των επιχειρήσεων για τη διεκπεραίωση των τελωνειακών τους συναλλαγών και δημιουργία μέσω του ICISnet μιας πηγής πληροφόρησης για όλα τα τελωνειακά θέματα εντός 24 μηνών.
Πηγή Ημερησία


Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης