Αποτελέσματα live αναζήτησης

Νέες συστάσεις ΟΟΣΑ για αγορά εργασίας - ασφαλιστικό

30 Μάιου 2007 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 2 λεπτά
  • Ελαστικοποίηση στο καθεστώς απολύσεων και προσλήψεων, προώθηση της μεταρρύθμισης του Ασφαλιστικού, συνέχιση της περιοριστικής δημοσιονομικής πολιτικής και βελτίωση στα συστήματα υγείας και εκπαίδευσης αναμένεται πως θα είναι μερικές από τις βασικές συστάσεις που θα απευθύνει σήμερα ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας
Νέες συστάσεις ΟΟΣΑ για αγορά εργασίας - ασφαλιστικό


Ελαστικοποίηση στο καθεστώς απολύσεων και προσλήψεων, προώθηση της μεταρρύθμισης του Ασφαλιστικού, συνέχιση της περιοριστικής δημοσιονομικής πολιτικής και βελτίωση στα συστήματα υγείας και εκπαίδευσης αναμένεται πως θα είναι μερικές από τις βασικές συστάσεις που θα απευθύνει σήμερα ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) στην ειδική του έκθεση για την ελληνική οικονομία που δίνεται στη δημοσιότητα. Την έκθεση παρουσιάζει το μεσημέρι, σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον υπουργό Οικονομίας κ. Γ. Αλογοσκούφη ο γενικός γραμματέας του ΟΟΣΑ κ. Ανχελ Γκουρία.

Στην έκθεση αναμένεται να γίνει εκτεταμένη αναφορά στις κύριες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ελληνική οικονομία στον τομέα της δημοσιονομικής εξυγίανσης αλλά και των μεταρρυθμίσεων, με αιχμή το Ασφαλιστικό, την αγορά εργασίας και το σύστημα υγείας.

Πάγια θέση του ΟΟΣΑ σχετικά με το επείγον των μεταρρυθμίσεων στους τομείς αυτούς είναι ότι «όσο αργούμε τόσο ακριβότερα θα κοστίσουν οι μεταρρυθμίσεις». Στη νέα έκθεση δεν αναμένεται να περιλαμβάνονται καινούργιες προβλέψεις για τα βασικά μεγέθη της ελληνικής οικονομίας, καθώς αυτές είχαν παρουσιαστεί με τη δημοσιοποίηση του economic outlook την προηγούμενη εβδομάδα. Με βάση τις εν λόγω προβλέψεις, οι οποίες ενσωματώνουν τα νέα στοιχεία για το ΑΕΠ παρά το ότι αυτά δεν έχουν ακόμη εγκριθεί από τη Eurostat:
# Ο ρυθμός ανάπτυξης θα διαμορφωθεί φέτος στο 3,9% και στο 3,8% το 2008.
# Το έλλειμμα από 2,3% του ΑΕΠ το 2006 με βάση τα αναθεωρημένα στοιχεία θα υποχωρήσει φέτος στο 1,9% για να αυξηθεί στο 2,2% το 2008.
# Ο εναρμονισμένος πληθωρισμός θα υποχωρήσει φέτος στο 2,8% για να ενισχυθεί το 2008 σε 3%.
# Η ανεργία θα αποκλιμακωθεί φέτος στο 8,1% και στο 7,9% το 2008.
# Το έλλειμμα στο ισοζύγιο πληρωμών θα ανέλθει φέτος στο 9,4% του ΑΕΠ φέτος και στο 8,9% το 2008.
# Οι εξαγωγές θα αυξηθούν κατά 5,2% φέτος και 7,2% το 2008, ενώ η αύξηση των εισαγωγών θα ανέλθει στο 6,3% φέτος και το 5,3% το 2008.
# Αύξηση 6,3% φέτος και 5,7% το 2008 προβλέπεται για τις ακαθάριστες επενδύσεις παγίου κεφαλαίου έναντι αύξησης 14,6% πέρσι.
Πηγή Ημερησία


Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης