Αποτελέσματα live αναζήτησης

Προχωρά το σ/ν για Βασιλεία ΙΙ

30 Μάιου 2007 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
  • Δεκτό έγινε σήμερα από την Κυβερνητική Επιτροπή το σχέδιο νόμου με το οποίο ενσωματώνονται οι κοινοτικές οδηγίες που στοχεύουν στην καλύτερη λειτουργία και τη μεγαλύτερη διαφάνεια στον τραπεζικό τομέα και τις εταιρείες διαχείρισης επενδύσεων (Βασιλεία ΙΙ)....
Προχωρά το σ/ν για Βασιλεία ΙΙ


Δεκτό έγινε σήμερα από την Κυβερνητική Επιτροπή το σχέδιο νόμου με το οποίο ενσωματώνονται οι κοινοτικές οδηγίες που στοχεύουν στην καλύτερη λειτουργία και τη μεγαλύτερη διαφάνεια στον τραπεζικό τομέα και τις εταιρείες διαχείρισης επενδύσεων (Βασιλεία ΙΙ).

Τη σχετική εισήγηση έκανε ο αρμόδιος υπουργός Οικονομίας, κ. Γ. Αλογοσκούφης, ο οποίος στη συνέχεια είχε συνάντηση για το θέμα με την Ενωση Ελληνικών Τραπεζών. Σε δηλώσεις του μετά την Επιτροπή, ο κ. Γ. Αλογοσκούφης τόνισε ότι οι οδηγίες αυτές στοχεύουν κυρίως σε μεγαλύτερη διαφάνεια στις συναλλαγές και στη μεγαλύτερη δυνατή χρήση των κεφαλαίων από τις τράπεζες, μέτρα τα οποία θα συμβάλουν μεταξύ άλλων στη μείωση των spread μεταξύ επιτοκίων χορηγήσεων και καταθέσεων.

Διευκρίνισε δε ότι λόγω των εξαιρετικά εξειδικευμένων και τεχνικών διατάξεων των κοινοτικών οδηγιών, όσον αφορά τον υπολογισμό των ιδίων κεφαλαίων και των σχετικών δεικτών κεφαλαιακής επάρκειας, τα θέματα αυτά θα ρυθμιστούν με αποφάσεις των αρμόδιων εποπτικών αρχών. Απαντώντας σε ερώτηση αν στηρίζει τον γενικό γραμματέα Οικονομικών, κ. Γιώργο Κουρή, ο κ. Αλογοσκούφης απάντησε "ασφαλώς".

Πηγή Κέρδος


Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης