Αποτελέσματα live αναζήτησης

Εκκίνηση της δυνατότητας αναζήτησης του Google Translate

27 Μάιος 2007
  • Τη δυνατότητα αναζήτησης του Google Translate θα μπορούν πλέον να χρησιμοποιούν οι μη αγγλόφωνοι χρήστες για να βρίσκουν περιεχόμενο σε αγγλικές σελίδες. Η Google είχε κάνει επίδειξη της τεχνολογίας νωρίτερα μέσα στο μήνα στα κεντρικά της γραφεία στο Mountain View της Καλιφόρνια, χωρίς όμως να αποκαλύψει την ημερομηνία εκκίνησης.
Εκκίνηση της δυνατότητας αναζήτησης του Google Translate

Τη δυνατότητα αναζήτησης του Google Translate θα μπορούν πλέον να χρησιμοποιούν οι μη αγγλόφωνοι χρήστες για να βρίσκουν περιεχόμενο σε αγγλικές σελίδες. Η Google είχε κάνει επίδειξη της τεχνολογίας νωρίτερα μέσα στο μήνα στα κεντρικά της γραφεία στο Mountain View της Καλιφόρνια, χωρίς όμως να αποκαλύψει την ημερομηνία εκκίνησης. Η υπηρεσία αναζήτησης του Google Translate υποστηρίζει αυτή τη στιγμή 12 γλώσσες, μεταξύ των οποίων τα αραβικά, τα κινέζικα, τα γαλλικά, τα γερμανικά και τα ρωσικά. - Οι χρήστες μπορούν να εισάγουν τους όρους αναζήτησης στη μητρική τους γλώσσα, το Google θα πραγματοποιεί την αναζήτηση, θα παρουσιάζει τις σελίδες που φέρουν τον αντίστοιχο αγγλικό όρο και θα προσφέρει στο χρήστη την επιλογή να μεταφερθεί είτε στην αυθεντική αγγλόφωνη σελίδα είτε στη μεταφρασμένη από το Google Translate. Βέβαια, η τεχνολογία δεν έχει ξεπεράσει όλα τα εμπόδια, αφού, για παράδειγμα, μια αναζήτηση με τη γαλλική λέξη "bistro" έχει στα πρώτα αποτελέσματα τη σελίδα “bar.co.uk” αλλά και σελίδα της Wikipedia αφιερωμένη στην ατμοσφαιρική πίεση και στη μονάδα μέτρησής της, το bar!

Πηγή: iWR


Θέλετε να δείτε τα σχόλια; Η προβολή των σχολίων απαιτεί την ενεργοποίηση των cookies, επιλογή η οποία έχει απενεργοποιηθεί απο εσάς.
Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies πατώντας εδώ και να επιτρέψετε την προβολή των σχολίων σε κάθε άρθρο.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης