Νέο ηλεκτρονικό σύστημα φορολογικού ελέγχου

Οικονομικές Ειδήσεις

25 Μάιος 2007
On line πρόσβαση στα φορολογικά στοιχεία των επιχειρήσεων κατά τη διάρκεια του ελέγχου θα έχουν oι ελεγκτές της Εφορίας, προκειμένου να εντοπίζονται όσοι φοροδιαφεύγουν, ανακοίνωσε σήμερα ο υφυπουργός Οικονομικών Αντώνης Μπέζας. Taxheaven.gr

Νέο ηλεκτρονικό σύστημα φορολογικού ελέγχου


On line πρόσβαση στα φορολογικά στοιχεία των επιχειρήσεων κατά τη διάρκεια του ελέγχου θα έχουν oι ελεγκτές της Εφορίας, προκειμένου να εντοπίζονται όσοι φοροδιαφεύγουν, ανακοίνωσε σήμερα ο υφυπουργός Οικονομικών Αντώνης Μπέζας.

Το νέο ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου που έχει αναπτύξει η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, με το οποίο θα γίνεται πλήρης διασταύρωση των συγκεντρωτικών καταστάσεων πελατών - προμηθευτών των επιχειρήσεων από τους ελεγκτές, παρουσίασε ο κ. Μπέζας κατά τη διάρκεια επίσκεψης του στη ΓΓΠΣ.

Παρουσιάζοντας τις δυνατότητες του νέου συστήματος, ο κ. Μπέζας τόνισε ότι ο ελεγκτής θα έχει οn line πρόσβαση σε όλα τα στοιχεία των καταστάσεων των επιχειρήσεων στον υπολογιστή του, χωρίς να χρειάζεται να επισκεφθεί τη ΔΟΥ.

Επίσης, θα εκτελεί άμεσα διασταυρώσεις όλων των συναλλασσομένων επιχειρήσεων με την ελεγχόμενη επιχείρηση, θα εστιάζει τον έλεγχο σε σημεία που παρουσιάζουν μεγάλο φορολογικό ενδιαφέρον και θα εντοπίζει άμεσα τις επιχειρήσεις που φοροδιαφεύγουν.

Με βάση το νέο σύστημα, είπε ο υφυπουργός, θα εντοπίζονται άμεσα οι επιχειρήσεις που δεν έχουν υποβάλει συγκεντρωτικές καταστάσεις, όσες επιχειρήσεις αποκρύπτουν έσοδα, αγορές και δαπάνες, καθώς και οι επιχειρήσεις με πλαστά και εικονικά φορολογικά στοιχεία.
Πηγή Ναυτεμπορική