Αποτελέσματα live αναζήτησης

Νέος βιομηχανικός χάρτης

22 Μάιου 2007 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
  • Με το χωροταξικό πλαίσιο προτείνεται η παροχή κινήτρων και για την μετεγκατάσταση των μονάδων στους οργανωμένους χώρους υποδοχείς που θα δημιουργηθούν. Οι περιοχές αυτές, όπως δήλωσε ο υπουργός, θα καθοριστούν αμέσως μετά τη θεσμοθέτηση του χωροταξικού πλαισίου...
Νέος βιομηχανικός χάρτης


Σε οργανωμένους χώρους επιχειρεί να κατευθύνει τις βιομηχανικές επενδύσεις το ειδικό χωροταξικό πλαίσιο για τη βιομηχανία που παρουσίασε χθες ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γιώργος Σουφλιάς.

Με το χωροταξικό πλαίσιο προτείνεται η παροχή κινήτρων και για την μετεγκατάσταση των μονάδων στους οργανωμένους χώρους υποδοχείς που θα δημιουργηθούν. Οι περιοχές αυτές, όπως δήλωσε ο υπουργός, θα καθοριστούν αμέσως μετά τη θεσμοθέτηση του χωροταξικού πλαισίου. Ο στόχος είναι η αποθάρρυνση της περαιτέρω δημιουργίας διάσπαρτων μονάδων άλλα και η εξυγίανση των περιοχών όπου υπάρχει σήμερα συγκέντρωση βιομηχανικών δραστηριοτήτων όπως η περιοχή των Οινοφύτων με προφανείς επιπτώσεις και στο περιβάλλον.

Το σχέδιο καθορίζει τρεις κατηγορίες γεωγραφικών πόλων ανάπτυξης βιομηχανικών εγκαταστάσεων:

Α) Τις ευρύτερες μητροπολιτικές περιοχές Αθήνας και Θεσσαλονίκης με στόχο την αναδιάρθρωση της υφιστάμενης βιομηχανικής βάσης και όχι τόσο την τυχόν επέκτασή της. Εμμέσως αποθαρρύνεται η δημιουργία νέων μονάδων εκτός από δραστηριότητες διεθνούς προσανατολισμού. Επιδιώκεται η Αθήνα να έχει ισχυρό ρόλο σε επίπεδο ανατολικής Μεσογείου και η Θεσσαλονίκη στα Βαλκάνια.

Β) Την Πάτρα, τα δίπολα Λάρισας - Βόλου, Αλεξανδρούπολης -Κομοτηνής και Κοζάνης - Πτολεμαϊδας, τη ζώνη Καβάλας - Δράμας -Ξάνθης και τα Ιωάννινα που έχουν ήδη ανεπτυγμένη βιομηχανική δραστηριότητα ή βρίσκονται πάνω στους νέους οδικούς άξονες που κατασκευάζονται, όπως η Εγνατία, οι άξονες της Πελοποννήσου, η Ιόνια Οδός κ.λπ.

Γ) Το Ηράκλειο και τα Χανιά, την Ηγουμενίτσα και τις πύλες στο βόρειο μέτωπο της χώρας και τις περιοχές με δυνατότητες μεταποίησης προϊόντων που η βιομηχανία παίζει σημαντικό ρόλο άλλα συμπληρωματικό ως προς τις άλλες οικονομικές δραστηριότητες.
Πηγή Ημερησία


Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης