Αποτελέσματα live αναζήτησης

Νέος βιομηχανικός χάρτης

  • Με το χωροταξικό πλαίσιο προτείνεται η παροχή κινήτρων και για την μετεγκατάσταση των μονάδων στους οργανωμένους χώρους υποδοχείς που θα δημιουργηθούν. Οι περιοχές αυτές, όπως δήλωσε ο υπουργός, θα καθοριστούν αμέσως μετά τη θεσμοθέτηση του χωροταξικού πλαισίου...
Νέος βιομηχανικός χάρτης


Σε οργανωμένους χώρους επιχειρεί να κατευθύνει τις βιομηχανικές επενδύσεις το ειδικό χωροταξικό πλαίσιο για τη βιομηχανία που παρουσίασε χθες ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γιώργος Σουφλιάς.

Με το χωροταξικό πλαίσιο προτείνεται η παροχή κινήτρων και για την μετεγκατάσταση των μονάδων στους οργανωμένους χώρους υποδοχείς που θα δημιουργηθούν. Οι περιοχές αυτές, όπως δήλωσε ο υπουργός, θα καθοριστούν αμέσως μετά τη θεσμοθέτηση του χωροταξικού πλαισίου. Ο στόχος είναι η αποθάρρυνση της περαιτέρω δημιουργίας διάσπαρτων μονάδων άλλα και η εξυγίανση των περιοχών όπου υπάρχει σήμερα συγκέντρωση βιομηχανικών δραστηριοτήτων όπως η περιοχή των Οινοφύτων με προφανείς επιπτώσεις και στο περιβάλλον.

Το σχέδιο καθορίζει τρεις κατηγορίες γεωγραφικών πόλων ανάπτυξης βιομηχανικών εγκαταστάσεων:

Α) Τις ευρύτερες μητροπολιτικές περιοχές Αθήνας και Θεσσαλονίκης με στόχο την αναδιάρθρωση της υφιστάμενης βιομηχανικής βάσης και όχι τόσο την τυχόν επέκτασή της. Εμμέσως αποθαρρύνεται η δημιουργία νέων μονάδων εκτός από δραστηριότητες διεθνούς προσανατολισμού. Επιδιώκεται η Αθήνα να έχει ισχυρό ρόλο σε επίπεδο ανατολικής Μεσογείου και η Θεσσαλονίκη στα Βαλκάνια.

Β) Την Πάτρα, τα δίπολα Λάρισας - Βόλου, Αλεξανδρούπολης -Κομοτηνής και Κοζάνης - Πτολεμαϊδας, τη ζώνη Καβάλας - Δράμας -Ξάνθης και τα Ιωάννινα που έχουν ήδη ανεπτυγμένη βιομηχανική δραστηριότητα ή βρίσκονται πάνω στους νέους οδικούς άξονες που κατασκευάζονται, όπως η Εγνατία, οι άξονες της Πελοποννήσου, η Ιόνια Οδός κ.λπ.

Γ) Το Ηράκλειο και τα Χανιά, την Ηγουμενίτσα και τις πύλες στο βόρειο μέτωπο της χώρας και τις περιοχές με δυνατότητες μεταποίησης προϊόντων που η βιομηχανία παίζει σημαντικό ρόλο άλλα συμπληρωματικό ως προς τις άλλες οικονομικές δραστηριότητες.
Πηγή Ημερησία

Want to see comments? Unfortunately this feature requires cookies currently not allowed by your settings. You may click here to change them if you wish to use this feature.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης