Αποτελέσματα live αναζήτησης

Στο στόχαστρο της εφορίας χρέη άνω των 30.000 ευρώ

19 Μάιου 2007 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
  • Mε ειδοποιητήρια προσέλευσης στην εφορία για τακτοποίηση των υποχρεώσεών τους προς το Δημόσιο απειλούνται οι ληξιπρόθεσμοι οφειλέτες με χρέος άνω των 30.000 ευρώ. Hδη έχουν αποσταλεί, κατόπιν οδηγιών του υπουργείου Οικονομικών, οι πρώτες έγγραφες προσκλήσεις, μετά μάλιστα και την «πίεση» που δέχεται ο τακτικός προϋπολογισμός από τις διογκωμένες πρωτογενείς δαπάνες του πρώτου τριμήνου.....
Στο στόχαστρο της εφορίας χρέη άνω των 30.000 ευρώ

Mε ειδοποιητήρια προσέλευσης στην εφορία για τακτοποίηση των υποχρεώσεών τους προς το Δημόσιο απειλούνται οι ληξιπρόθεσμοι οφειλέτες με χρέος άνω των 30.000 ευρώ. Hδη έχουν αποσταλεί, κατόπιν οδηγιών του υπουργείου Οικονομικών, οι πρώτες έγγραφες προσκλήσεις, μετά μάλιστα και την «πίεση» που δέχεται ο τακτικός προϋπολογισμός από τις διογκωμένες πρωτογενείς δαπάνες του πρώτου τριμήνου.

Με βάση τις οδηγίες που έχουν λάβει οι εφορίες από το υπουργείο Οικονομικών, εφόσον κάποιος φορολογούμενος δεν ανταποκριθεί στην πρόσκληση προσέλευσης για τακτοποίηση των υποχρεώσεών του, τότε θα ενεργοποιούνται όλα τα προβλεπόμενα μέτρα αναγκαστικής είσπραξης. Σε αυτά περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, η δέσμευση των περιουσιακών του στοιχείων, η κατάσχεση των εισοδημάτων του και η απόδοση στην εφορία μέρους του δανείου το οποίο απολαμβάνει ο αγοραστής για την απόκτηση ακινήτου για την εξόφληση του χρέους του πωλητή - οφειλέτη.

Σημειώνεται ότι η «δεξαμενή» άντλησης ληξιπρόθεσμων απαιτήσεων για λογαριασμό του Δημοσίου περιέχει περί τους 500.000 οφειλέτες με συνολικά ληξιπρόθεσμα χρέη 5,5 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Πηγή express


Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης