Αποτελέσματα live αναζήτησης

Με πίστωση το 80% όλων των συναλλαγών

17 Μάιου 2007 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
  • Απειλή για τη βιωσιμότητα των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων αποτελεί το πρόβλημα των καθυστερήσεων στις πληρωμές, γεγονός που πιστοποιείται κι από το συνολικό ύψος των υφιστάμενων απαιτήσεων, που κινείται, σήμερα, μεταξύ 200 - 300 δισ. ευρώ, σε όλη την Ευρώπη...
Με πίστωση το 80% όλων των συναλλαγών


Απειλή για τη βιωσιμότητα των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων αποτελεί το πρόβλημα των καθυστερήσεων στις πληρωμές, γεγονός που πιστοποιείται κι από το συνολικό ύψος των υφιστάμενων απαιτήσεων, που κινείται, σήμερα, μεταξύ 200 - 300 δισ. ευρώ, σε όλη την Ευρώπη.

Μελέτη του κέντρου CMRC του πανεπιστημίου του Leeds που διενεργήθηκε για λογαριασμό της Euler Hermes Emporiki, σε 10 ευρωπαϊκές χώρες με δείγμα 2.000 επιχειρήσεις, αποδεικνύει ότι το 83% των εταιρειών πωλούν το 81% - 100% των προϊόντων και υπηρεσιών τους με πίστωση. Σε μέσους όρους, το 80% όλων των εμπορικών συναλλαγών διενεργείται με πίστωση, με μέση διάρκεια τις 45 ημέρες και μέση καθυστέρηση πληρωμής τις 15 ημέρες. Στην Ελλάδα το πρόβλημα είναι μεγαλύτερο (σ. σ. δεν είναι στην έρευνα), αν ληφθεί υπόψη ότι η πίστωση σε ορισμένους τομείς φθάνει τους 8 - 10 μήνες, ενώ και η μέση καθυστέρηση απέχει παρασάγγες από τα δεδομένα της έρευνας. Παρουσιάζοντας χθες στη Θεσσαλονίκη, τα συμπεράσματα της έρευνας ο διευθύνων σύμβουλος της Euler Hermes Empo-riki, κ. Arnaud Roger, και ο βοηθός γ. δ. κ. Α. Γαβριήλογλου υπογράμμισαν ότι προκύπτει πως το 98% των επιχειρήσεων έχει αντιμετωπίσει την περίπτωση της καθυστέρησης πληρωμής, ενώ το 76% των ταμειακών ροών έχει επηρεαστεί από αυτή.
Πηγή ΗμερησίαΔημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης