Αποτελέσματα live αναζήτησης

Απειλή λουκέτου για 100.000 μικρομεσαίες

16 Μάιου 2007 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
  • Προ του κινδύνου να οδηγηθούν ακόμη και σε «λουκέτο», ενδέχεται να βρεθούν, μέσα στον επόμενο χρόνο, κατά τι περισσότερες από 100.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις της χώρας, συνεπεία των δυσχερειών που υφίστανται στο νομοθετικό πλαίσιο για τη διαδοχή ή μεταβίβασή τους.
Απειλή λουκέτου για 100.000 μικρομεσαίες


Προ του κινδύνου να οδηγηθούν ακόμη και σε «λουκέτο», ενδέχεται να βρεθούν, μέσα στον επόμενο χρόνο, κατά τι περισσότερες από 100.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις της χώρας, συνεπεία των δυσχερειών που υφίστανται στο νομοθετικό πλαίσιο για τη διαδοχή ή μεταβίβασή τους.

«Τα δύο βασικά προσκόμματα που δρουν αποτρεπτικά στην υιοθέτηση τέτοιων πρακτικών είναι το φορολογικό και η γραφειοκρατία» τόνισε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος κ. Κασιμάτης, και ανέφερε πως σήμερα στην Ελλάδα επί συνόλου 860.000 ΜΜΕ, περί το 12% θα πρέπει να αντιμετωπίσει το θέμα της διαδοχής ή μεταβίβασης στους επόμενους 12 μήνες. «Το πρόβλημα είναι σημαντικό, δεδομένου ότι επηρεάζει και την απασχόληση», σημείωσε ο κ. Κασιμάτης, στο πλαίσιο σχετικής εκδήλωσης και εκτίμησε πως μέσω του ευρωπαϊκού προγράμματος Reino, τα στοιχεία που θα συγκεντρωθούν θα χρησιμοποιηθούν για τη συγκρότηση μιας «Πράσινης Βίβλου», που θα προβλέπει κοινούς όρους σε όλες τις χώρες - μέλη, σε ό,τι αφορά στη μεταβίβαση και διαδοχή ΜΜΕ.

Πανευρωπαϊκά, πάντως, το πρόβλημα με το συγκεκριμένο ζήτημα είναι μεγαλύτερο, καθώς, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΟΜΜΕΧ, κ. Γ. Σουφλιά, το ποσοστό των ΜΜΕ που θα κληθεί να αντιμετωπίσει το θέμα της μεταβίβασης ή διαδοχής μέσα στον επόμενο χρόνο φθάνει το 30% των ευρωπαϊκών ΜΜΕ. Στην ίδια εκδήλωση ο γ.γ. Εμπορίου του υπουργείου Ανάπτυξης κ. Μπενόπουλος επισήμανε ότι προς την κατεύθυνση της διευκόλυνσης της διαδοχής ή μεταβίβασης των ΜΜΕ, θα βοηθήσει καταλυτικά το Γενικό Μητρώο, το οποίο βρίσκεται στη φάση υλοποίησης.
Πηγή Ημερησία


Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης