Αποτελέσματα live αναζήτησης

Φρενίτιδα εξαγορών εταιρειών προαναγγέλλει ο CEO της Google

11 Μάιου 2007 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
  • ν και η Google φαίνεται να είναι πιο άνετη πλέον όσον αφορά στην εξαγορά μεγάλων εταιρειών, σύμφωνα με δηλώσεις του CEO της, Eric Schmidt, αυτό δε σημαίνει ότι θα σταματήσει να εξαγοράζει και μικρότερες εταιρείες, αν αυτό κρίνεται απαραίτητο. Σε ερώτηση δημοσιογράφου πριν από την ετήσια συνέλευση των μετόχων της εταιρείας, ο κ. Schmidt....
Φρενίτιδα εξαγορών εταιρειών προαναγγέλλει ο CEO της Google

Αν και η Google φαίνεται να είναι πιο άνετη πλέον όσον αφορά στην εξαγορά μεγάλων εταιρειών, σύμφωνα με δηλώσεις του CEO της, Eric Schmidt, αυτό δε σημαίνει ότι θα σταματήσει να εξαγοράζει και μικρότερες εταιρείες, αν αυτό κρίνεται απαραίτητο. Σε ερώτηση δημοσιογράφου πριν από την ετήσια συνέλευση των μετόχων της εταιρείας, ο κ. Schmidt δήλωσε ότι η Google παραμένει ανοικτή στο ενδεχόμενο εξαγοράς μεγάλων εταιρειών, όπως έκανε δύο φορές τους τελευταίους μήνες, σημειώνοντας πάντως ότι οι συγκεκριμένες εξαγορές έγιναν για να καλύψουν κενά στις υπηρεσίες που η ίδια προσφέρει. - Ο ρυθμός με τον οποίο εξαγοράζει η Google εταιρείες, θα αυξηθεί, δήλωσε ο Schmidt, αλλά "εξαγορές δε θα γίνονται καθημερινά". Ο ίδιος συμπλήρωσε "οι εξαγορές μικρότερων εταιρειών είναι ένας τρόπος απόκτησης τεχνογνωσίας αλλά και ταλαντούχου προσωπικού". Τον περασμένο Νοέμβριο, η Google ανακοίνωσε την εξαγορά του YouTube έναντι 1,65 δισ. δολαρίων, τη μεγαλύτερη μέχρι τότε συμφωνία που είχε συνάψει. Ένα μήνα αργότερα ξεπέρασε κατά πολύ αυτό το ποσό φτάνοντας στα 3,1 δισ. δολάρια για την εξαγορά της DoubleClick. Οι δύο εταιρείες είχαν τεθεί και στο στόχαστρο της Yahoo!. Χαρακτηριστικό της κατάστασης που δημιουργήθηκε μετά, ήταν τα παράπονα μεταξύ των μετόχων της Yahoo! μετά τις ανακοινώσεις της Google.

Θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον πάντως να παρακολουθήσουμε τις κινήσεις της Microsoft από τη μία και της Yahoo! από την άλλη. Ήδη έχουν υπάρξει φήμες για εξαγορά της δεύτερης από την πρώτη, οι οποίες, αν και έχουν διαψευστεί, δείχνουν ξεκάθαρα ότι καμία από τις δύο εταιρείες δεν προτίθεται να "καθίσει με σταυρωμένα τα χέρια" παρατηρώντας την ανάπτυξη της Google. Χρήματα υπάρχουν άφθονα σε κάθε περίπτωση, αν και, όπως έχει δείξει και το παρελθόν, αυτά δεν αρκούν για την επικράτηση.

Πηγή: Reuters  
 
 
 
 Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης