Αποτελέσματα live αναζήτησης

Θεαματική μείωση κατά 90% των κερδών της General Motors στο πρώτο τρίμηνο του έτους

4 Μάιου 2007 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
  • ΜΕΙΩΜΕΝΑ κατά 90% ήταν τα κέρδη της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας General Motors κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους, καθώς οι ζημιές της θυγατρικής της GMAC υπερκέρασαν τη βελτίωση της πορείας της.
Θεαματική μείωση κατά 90% των κερδών της General Motors στο πρώτο τρίμηνο του έτους


ΜΕΙΩΜΕΝΑ κατά 90% ήταν τα κέρδη της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας General Motors κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους, καθώς οι ζημιές της θυγατρικής της GMAC υπερκέρασαν τη βελτίωση της πορείας της.

Ειδικότερα, η μέχρι πρόσφατα μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία του κόσμου (την ξεπέρασε στο πρώτο τρίμηνο του έτους η Toyota) ανακοίνωσε ότι τα κέρδη της κατά το πρώτο τρίμηνο του 2007 μειώθηκαν στα 62 εκατ. δολάρια (11 σέντς ανά μετοχή) από 602 εκατ. δολάρια (1,06 δολάρια ανά μετοχή) που ήταν τα κέρδη της στο αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής οικονομικών υπηρεσιών της GM, Φριτς Χέντερσον, τα χαμηλότερα αποτελέσματα της GMAC ήταν η βασική αιτία που οδήγησαν τα κέρδη της εταιρίας στο πρώτο τρίμηνο σε χαμηλότερο επίπεδο ακόμα και από την πιο χαμηλή πρόβλεψη των ειδικών της Wall Street.

 H GM, η οποία είχε χάσει πάνω από 10 δισ. δολάρια το 2005 και περίπου 2 δισ. δολάρια το 2006, βρίσκεται εν μέσω μιας αναδόμησης, η οποία περιλαμβάνει την περικοπή 34.000 θέσεων εργασίας και το κλείσιμο 12 εργοστασίων.

www.kathimerini.grΔημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης