Αποτελέσματα live αναζήτησης

Σχέδιο για κατάργηση 14 φόρων υπέρ τρίτων

30 Απρίλιου 2007 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
  • Στην κατάργηση ή αντικατάσταση 300 φόρων υπέρ τρίτων, οι οποίοι επιβαρύνουν τους φορολογούμενους με 10 δισ. ευρώ ετησίως, προσανατολίζεται το υπουργείο Οικονομικών. Σε πρώτη προτεραιότητα έχει θέσει την επανεξέταση, μαζί με τα συναρμόδια υπουργεία...
Στην κατάργηση ή αντικατάσταση 300 φόρων υπέρ τρίτων, οι οποίοι επιβαρύνουν τους φορολογούμενους με 10 δισ. ευρώ ετησίως, προσανατολίζεται το υπουργείο Οικονομικών. Σε πρώτη προτεραιότητα έχει θέσει την επανεξέταση, μαζί με τα συναρμόδια υπουργεία, 14 φόρων, οι οποίοι εμμέσως επιδοτούν ταμεία επαγγελματικών ομάδων. Μεταξύ άλλων, επανεξετάζονται, 7 χρόνια μετά την τελευταία κατάργηση τέτοιων φόρων, οι χρηματοδοτήσεις του ΟΕΚ, του Οργανισμού Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων, του ΕΟΦ, της ΕΠΑΕ, της ΕΠΟ, του ΣΕΓΑΣ, του ΤΣΜΕΔΕ, του ΤΣΠΕΑΘ, του ΤΕΟ, του Οργανισμού Εργατικής Εστίας, του Ταμείου Ασφαλίσεων Εμπόρων, του Ταμείου Συντάξεων Νομικών, του ΤΣΑΥ καθώς και το τέλος από Αναχωρούντες Επιβάτες («Σπατόσημο»).

Ενδεικτική της σπουδαιότητας που αποδίδει η κυβέρνηση στο θέμα αυτό είναι η παραδοχή των αρμοδίων ότι αδυνατούν να παρακολουθήσουν τους φόρους υπέρ τρίτων, καθώς και το ότι αυτοί υπερβαίνουν τους φόρους εισοδήματος των φυσικών προσώπων ενώ είναι υπερδιπλάσιοι εκείνων των νομικών προσώπων.

Πηγή express


Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης