Νέο ρεκόρ ταχύτητας του Internet

Τεχνολογία

27 Απρίλιος 2007
Μια ομάδα ερευνητών, υπό την καθοδήγηση του Πανεπιστημίου του Τόκιο, κατόρθωσε να ξεπεράσει το μέχρι σήμερα ρεκόρ ταχύτητας του Internet, όχι μόνο μία, αλλά δύο φορές μέσα σε διάστημα δύο ημερών.... Taxheaven.gr

Νέο ρεκόρ ταχύτητας του Internet

Μια ομάδα ερευνητών, υπό την καθοδήγηση του Πανεπιστημίου του Τόκιο, κατόρθωσε να ξεπεράσει το μέχρι σήμερα ρεκόρ ταχύτητας του Internet, όχι μόνο μία, αλλά δύο φορές μέσα σε διάστημα δύο ημερών.

Οι διαχειριστές του υψηλής ταχύτητας δικτύου Internet 2 ανακοίνωσαν την Τετάρτη σε συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στις Η.Π.Α. ότι, στις 30 Δεκεμβρίου του 2006 απέστειλαν δεδομένα με ταχύτητα 7.67 gigabits ανά δευτερόλεπτο, χρησιμοποιώντας τα καθιερωμένα πρωτόκολλα επικοινωνίας.

Την επόμενη μέρα, χρησιμοποιώντας τροποποιημένα πρωτόκολλα αυτή τη φορά, έσπασαν ξανά το έως σήμερα καταγεγραμένο ρεκόρ ταχύτητας αποστέλλοντας τα στοιχεία από την ίδια διαδρομή με ταχύτητα 9.08 Gbps. Τα δεδομένα ακολούθησαν τη διαδρομή Τόκιο, Σικάγο, ¶μστερνταμ, Σιάτλ πριν καταλήξουν ξανά στο σημείο της αφετηρίας τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, οι ερευνητές χρησιμοποίησαν ένα νέο σύστημα διαδικτυακών διευθύνσεων το IPv6, ξεπερνώντας το προηγούμενο ρεκόρ που είχε τεθεί το Νοέμβριο του 2005 και ήταν 6.96 Gbps. Το αντίστοιχο ρεκόρ του παλαιού συστήματος IPv4, είχε τεθεί το Φεβρουάριο του 2006 και άγγιζε τα 8.8 Gbps ανά δευτερόλεπτο.

Το νέο δίκτυο υψηλής ταχύτητας Internet 2 διαχειρίζεται μια ομάδα που την αποτελούν περισσότερα από 200 πανεπιστήμια των Η.Π.Α.,και η οποία εκτός από την ταχύτητα-στόχο των 10 Gbps, προωθεί τη συνεργασία με ένα επίσης υπερυψηλό δίκτυο δεύτερης γενιάς το National LambdaRail.