Αποτελέσματα live αναζήτησης

Α. Μπέζας: Ενταξη της ΔΟΥ Πλοίων στο σύστημα Taxis

13 Απρίλιου 2007 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
  • Η ένταξη της ΔΟΥ Πλοίων στο TAXIS ενισχύει τη διαφάνεια στην είσπραξη των φορολογικών εσόδων από μια τόσο μεγάλη πηγή εισοδήματος, τόνισε σήμερα ο υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Αντώνης Μπέζας στην ομιλία του σε εκδήλωση για την ένταξη της ΔΟΥ Πλοίων στο σύστημα TAXIS.
Η ένταξη της ΔΟΥ Πλοίων στο TAXIS ενισχύει τη διαφάνεια στην είσπραξη των φορολογικών εσόδων από μια τόσο μεγάλη πηγή εισοδήματος, τόνισε σήμερα ο υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Αντώνης Μπέζας στην ομιλία του σε εκδήλωση για την ένταξη της ΔΟΥ Πλοίων στο σύστημα TAXIS.

Σε πρώτη φάση, σε περιβάλλον TAXIS θα λειτουργούν οι υπηρεσίες της ΔΟΥ που σχετίζονται με το μητρώο, το ΦΠΑ, ο ΚΒΣ, το εισόδημα, άλλοι φόροι και έσοδα, το δικαστικό και το πρωτόκολλο. Η δεύτερη και τελική φάση του έργου, που θα ξεκινήσει εντός του πρώτου εξαμήνου του έτους, όπως είπε ο κ. Μπέζας, περιλαμβάνει και τον υπολογισμό του φόρου πλοίων.

Ο κ. Μπέζας ανέφερε ότι καθοριστική ήταν η συνδρομή, για την ένταξη της ΔΟΥ Πλοίων στο TAXIS, της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών, καθώς εγκαταστάθηκαν 40 νέοι υπολογιστές και το δίκτυό τους.

Ψηφιοποιήθηκαν, επίσης, 13.500 απογραφικά δελτία χρεών, συνολικού εισπρακτέου ποσού 130 εκατομμυρίων ευρώ. Παράλληλα, όπως τόνισε ο υφυπουργός, με τον πρόσφατο φορολογικό νόμο προωθήθηκε ρύθμιση για τη βελτίωση του καταλογισμού και της είσπραξης των φόρων από τα πλοία, έτσι ώστε αυτή να γίνεται αρτιότερα και ταχύτερα.

Σημείωσε, ακόμη, ότι με την ένταξη της ΔΟΥ Πλοίων στο TAXIS θα επιταχυνθούν κρίσιμες διαδικασίες, όπως για παράδειγμα οι ρυθμίσεις χρεών και υπεραιώσεις, ενώ θα εξυπηρετούνται ταχύτερα οι ενδιαφερόμενοι. Ο υφυπουργός κατέληξε ότι η διασφάλιση της διαφάνειας και η προστασία του δημοσίου συμφέροντος είναι στόχοι αδιαπραγμάτευτοι για την κυβέρνηση.
Πηγή ΚέρδοςΔημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης