Αποτελέσματα live αναζήτησης

Επεκτείνεται η μερική απασχόληση

11 Απρίλιου 2007 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
  • Με τριπλάσιο ρυθμό αυξάνονται οι θέσεις εργασίας με μερική απασχόληση σε σχέση με τις θέσεις εργασίας με πλήρες ωράριο. Την προσφυγή στη (χαμηλότερου κόστους) μερική απασχόληση για την κάλυψη των αναγκών των επιχειρήσεων σε νέο προσωπικό αποκαλύπτουν τα επίσημα στοιχεία του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ Απριλίου 06 - Απριλίου 05. ...

Με τριπλάσιο ρυθμό αυξάνονται οι θέσεις εργασίας με μερική απασχόληση σε σχέση με τις θέσεις εργασίας με πλήρες ωράριο. Την προσφυγή στη (χαμηλότερου κόστους) μερική απασχόληση για την κάλυψη των αναγκών των επιχειρήσεων σε νέο προσωπικό αποκαλύπτουν τα επίσημα στοιχεία του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ Απριλίου 06 - Απριλίου 05.

Σύμφωνα με τα στοιχεία σε διάστημα ενός έτους ο αριθμός των ασφαλισμένων αυξήθηκε κατά 4,83%, όμως η αύξηση αυτή προήλθε κυρίως από την αύξηση των απασχολουμένων με μερική απασχόληση (+ 10,65%) και όχι των εργαζομένων με πλήρη απασχόληση (που αυξήθηκαν κατά 3,76%). Οι μερικώς απασχολούμενοι - ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ - ΕΤΑΜ έφτασαν τον Απρίλιο του προηγούμενου έτους στα 284.854 άτομα (187.822 γυναίκες και 97.032 άνδρες) και εισέπρατταν μέσο μισθό 425,18 ευρώ. Αντιθέτως οι απασχολούμενοι με πλήρες ωράριο που αποτελούν την πλειοψηφία των ασφαλισμένων στο ΙΚΑ - ΕΤΑΜ (1.427.038 τον Απρίλιο του 06) εισέπρατταν μέσο μηνιαίο μισθό 1.156,19 ευρώ. Παρά την αύξηση του αριθμού των απασχολουμένων - ασφαλισμένων, παρατηρήθηκε, στο ίδιο διάστημα, μείωση των ημερών απασχόλησης. Η μέση απασχόληση μειώθηκε κατά 1,05% στις κοινές επιχειρήσεις και κατά 2,22% στα οικοδομικοτεχνικά έργα. Τα στοιχεία του ΙΚΑ δείχνουν, τέλος, αύξηση του αριθμού των αλλοδαπών απασχολουμένων οι οποίοι αντιπροσωπεύουν πλέον το 12,80% του συνολικού αριθμού των ασφαλισμένων (και οι Αλβανοί το 54,10% των αλλοδαπών).

Πηγή ΗμερησίαΔημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης