Αποτελέσματα live αναζήτησης

H ασφάλιση των πιστώσεων αυξάνει τη ρευστότητα

28 Μάρτιου 2007 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
  • Οι ελληνικές επιχειρήσεις υστερούν κατά πολύ στο χρόνο είσπραξης των πιστώσεων έναντι άλλων ευρωπαϊκών κρατών καθώς και στην ασφάλιση των πιστώσεων τους με αποτέλεσμα να αυξάνονται οι κίνδυνοι, αλλά και να μειώνεται η ρευστότητα (cash flows) των επιχειρήσεων....
Οι ελληνικές επιχειρήσεις υστερούν κατά πολύ στο χρόνο είσπραξης των πιστώσεων έναντι άλλων ευρωπαϊκών κρατών καθώς και στην ασφάλιση των πιστώσεων τους με αποτέλεσμα να αυξάνονται οι κίνδυνοι, αλλά και να μειώνεται η ρευστότητα (cash flows) των επιχειρήσεων.

Αυτό ήταν το συμπέρασμα της παρουσίασης που έκανε η Euler Hermes Emporiki για την ασφάλιση πιστώσεων. Σύμφωνα με την εταιρεία, σήμερα στην Ευρώπη η μέση διάρκεια πίστωσης είναι 60-90 ημέρες ενώ στην Ελλάδα είναι 150-180 ημέρες ή και περισσότερο. Η αγορά λειτουργεί πλέον με μεταχρονολογημένες επιταγές ενώ παράλληλα όλο και μεγαλύτερο μέρος των λογαριασμών παραμένει ανοικτό.

Σύμφωνα με την έρευνα που έκανε το Πανεπιστήμιο του Leeds, η εφαρμογή της ασφάλισης πιστώσεων μπορεί να οδηγήσει σε εξοικονόμηση κεφαλαίων που αντιστοιχούν στο 1,38% του ετήσιου τζίρου των επιχειρήσεων. Το ύψος των απαιτήσεων σ όλη την Ευρώπη ανέρχεται σήμερα σε 200-300 δισ. ευρώ. Το 83% των ευρωπαϊκών εταιρειών πωλούν σήμερα το 81-100% των προϊόντων τους και των υπηρεσιών τους με πίστωση.
Πηγή Ημερησία


Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης